Криминално

Ето я Елеонора от Варна, която закла баща си! Издържала се от пенсията му, иска да я пуснат за да…

Ето я Елеонора от Варна, която закла баща си! Издържала се от пенсията му, иска да я пуснат за да…

елеонораbig_big_31_63d61ef

 

 

 

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 37-годишната Елеонора М. обвинена в убийството на 61-годишния си баща.

 

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинена се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

 

 

Според обвинението, убийството е извършено на 28.11.2019г. в село Доброплодно, община Ветрино.  Елеонора пробожда няколко пъти с нож баща си, в следствие на което 61-годишният Стоян умира.

 

 

В съдебната зала държавното обвинение посочи, че двамата са живеели сами в изключително лоши битови условия. Елеонора М. не е работила и се е издържала и прехранвала с пенсия на баща си.

 

 

В хода на разследването е установено, че обвиняемата има две деца, за които не се е грижила, като тепърва ще се установява тяхното местонахождение. Назначената съдебно-психиатрична експертиза в досъдебното производство показала, че 37-годишната жена е разбирала свойството и значението на извършеното, въпреки констатираната лека форма на олигофрения.

 

 

 

Защитата й поиска определяне на по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“ с мотивите, че жената има постоянен адрес, съдействала е на органите на реда и е действала при самоотбрана.

Елеонора М. е с чисто съдебно минало. От съда тя поиска да се прибере на село, за да си вземе социалните помощи.

 

 

 

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано подозрение, Елеонора М. да е съпричастна към деянието, в което е обвинена. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание – „лишаване от свобода“ за не по-малко от 10 години, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие.

 

 

Предвид данните по делото, че жената е живеела в лоши битови условия и се е издържала с пенсията за починалия си баща, съдът прецени че единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо Елеонора М. е „задържане под стража“.

 

Петел

loading...
0
Криминално

More in Криминално

big_31_6

Марковски за банкерката: Едва ли се е влюбила така, че да открадне 1 млн. Може да лежи 6 г. и после да си ги харчи

декември 2, 2019
917624

Психолог с горещи разкрития за аферата с влюбената банкерка, описа от какво е имала нужда…

ноември 30, 2019
big_631

Вижте дома на виртуалния любовник, завъртял главата на банкерката Невена… СНИМКИ

ноември 29, 2019
big_11e2

Проговори любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.

ноември 29, 2019
stana-iasno-koi-e-virtualniiat-969

Първи СНИМКИ на виртуалния любовник на банкерката Невена, задигнала 1 милион лева

ноември 29, 2019
big_612

Много внимавайте днес! Добре облечени джебчийки шетат по празниците и на Черния петък

ноември 29, 2019