СВЯТ

Как откриха безследно изчезналата Юлия след цели 16 години?

Как откриха безследно изчезналата Юлия след цели 16 години?

 

c9e38bc4014f46f3e6391ecdc6f23899

 

 

Рускинята Юлия изчезва на 16 години през 2003 година. Дълги 16 години за нея не се е знаело нищо. През цялото това време обаче момичето е било в психоневрологичен интернат.

 

 

Цяла Русия в момента говори за невероятната история на момичето, което губи паметта си и бива прието за лечение в психодиспансер, но 16 години по-късно то успява да намери своето семейство. Родната сестра на Юлия разказа пред медии как са ѝ позвънили с радостната новина и как са преминали първите общувания с намереното момиче.

 

 

 

16-годишната Юлия от Томск изчезва през 2003 година. През следващите 16 години семейството не получава ни вест, ни кост от момичето, въпреки издирването. През цялото това време момичето е било в психоневрологичен интернат в Красноярск, защото не е помнило абсолютно нищо от живота си. С помощта на доброволци тя успява да намери своите роднини.

Неля Семьонова, сестрата на Юлия, получила обаждане от иснпектор на УФМС на Русия, който я попитал тя ли издирва момичето. Когато станало ясно, че Юлия в Красноярск е именно това момиче, Неля се свързала с болничното заведение. „Разговаряхме. Тя ми задаваше въпроси, за да уточни дали наистина ние сме роднини или не, имам ли снимки от онези времена. Юлия не разпозна никой от нас на снимките, тя разпозна само кучето, което живееше с нас“, разказа Неля.

 

изтеглен файл

 

Неля Семьонова разказа и подробности за изчезването на сестра си. Юлия е била инвалид от детство. „Тя отиде до магазина за семки. По-рано баби продаваха семки до магазина. Тя бе облечена леко, защото беше септември и времето беше топло. Отиде само по пола, чорапогащи, пантофки, тънка блузка… Отиде и не се върна“, спомня си Семьонова.

 

 

 

Привечер същия ден започнали да издирват момичето, включила се и полицията. От органите на реда казали, че подробности за търсенето ще бъдат изпратени във всички градове. Но момичето не било намерено нито след месец, нито след година.

 

 

 

 

„В течение на месец обикаляхме. Ден и нощ. Майка, аз, братята ми, сестрите ми. Ходихме, търсихме, но всичко бе напразно“, разказва още Семьонова. В крайна сметка, след съдбовното обаждане, било изяснено, че издирването на момичето се закучило, защото, докато семейството търсило изчезнала вече 32-годишна жена на този етап, Юлия била категоризирана като дете на 14-16 години и включена в бюлетина „Изчезнали деца“.

 

 

 

Работата била там, че момичето изглеждало много младо за възрастта си. Сега на Юлия ще бъде издаден нов паспорт. В скоро време момичето ще се върне у дома. Засега не е решено с кой от роднините ще живее. Неля изрази надежда, че известно време Юлия ще живее с нея, а чак след това ще реши при кой да отиде.

 

Факти БГ

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

24f36bbbff136f1f726a0fb9d9dc5cfb

Руски сателит сложи НАТО в шах

февруари 8, 2020
Pemberton-police

Холивуд потъна в скръб: Кола прегази голям комик – любима световна знаменитост! СНИМКИ

февруари 8, 2020
estestvena-smart-ili-ubiistvo-pochina-lekariat-koito-prav-saobshti-za-smartonosniia-koronavirus

Разкриха от кой точно бозайник е тръгнал коронавирусът, заразил хиляди в Китай! СНИМКА

февруари 8, 2020
koronavirus_dania

Цял Китай скочи срещу карикатура за коронавируса в датски вестник

февруари 8, 2020
кьовеши-пламен-герогиев-бойко-

Кьовеши се оплака в ЕП, че някои европейски държави спъват и саботират работата й

февруари 6, 2020
ТРЪМПphprxigmz_800x

Провал на опита за импийчмънт на Тръмп

февруари 6, 2020