Криминално

Марковски за банкерката: Едва ли се е влюбила така, че да открадне 1 млн. Може да лежи 6 г. и после да си ги харчи

Марковски за банкерката: Едва ли се е влюбила така, че да открадне 1 млн. Може да лежи 6 г. и после да си ги харчи

big_31_6

 

 

Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите. Фактът на престъплението е доказан, оттук нататък започва издирването на парите, каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод случая с банковата служителка от Варна, обвинена в присвояването на 1 млн. лева, съобщава Novini.bg.

Жената твърди, че изпратила крупната сума на свой виртуален приятел, когото никога не била виждала.

 

 

Механизмът е скучен като бюрократична операция, но е много важен, защото банката би трябвало много повече да охранява влога. Служителката има право да извършва операции с влога, но е трябвало да информира друга своя колежка, която да направи проверка. Такъв е редът, обаче не са го правили, посочи адвокат Марковски.

 

 

Той отбеляза, че не вярва в романтичния елемент в казуса. Едва ли една жена ще се влюби толкова безпаметно, че да открадне 1 млн.  Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя“, заяви адвокат Марин Марковски.

 

 

Специалистът по право разкри още, че банкерката може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите. Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите.

 

 

„Парите са скрити – следата е скрита и парите са скрити. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея.

 

 
Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор. Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите“, изтъкна адвокатът.

 

Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле – това е една тъжна и мъчителна гледка. Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия. Те са много особено по характер.

 

 
Правят ли се пари от престъпление. Не си заслужава според криминалистите“, завърши Марин Марковски.

loading...
0
Криминално

More in Криминално

917624

Психолог с горещи разкрития за аферата с влюбената банкерка, описа от какво е имала нужда…

ноември 30, 2019
big_631

Вижте дома на виртуалния любовник, завъртял главата на банкерката Невена… СНИМКИ

ноември 29, 2019
big_11e2

Проговори любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.

ноември 29, 2019
stana-iasno-koi-e-virtualniiat-969

Първи СНИМКИ на виртуалния любовник на банкерката Невена, задигнала 1 милион лева

ноември 29, 2019
big_612

Много внимавайте днес! Добре облечени джебчийки шетат по празниците и на Черния петък

ноември 29, 2019
917624

Горещи разкрития за виртуалния любовник, забогатял с 1 млн. благодарение на банкерката Невена

ноември 29, 2019