ОБЩЕСТВО

Не сте ли доволни? И през 2020 г. заплатите ще растат… а за мен парите не са всичко и не са най-важното

Не сте ли доволни? И през 2020 г. заплатите ще растат… а за мен парите не са всичко и не са най-важното

4a3c1f4cccec9bd84a82d5ce49168452_XL

 

 

За мен парите не са всичко и не са най-важното в спорта и бизнеса. Мениджмънтът е много по-важен – как точно да структурираш средствата си и да получиш добър резултат максимално бързо.

Това заяви в предаването „Неделята“ по Нова телевизия бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

 

 

 

„Резултатите ще покажат каква е била 2019 година за бизнеса ни. Както знаете, нашият бизнес не зависи от родния пазар. Аз съм може би един от малкото бизнесмени, които не рекламират в България. Търсим външните пазари и предпочитам да сме име в САЩ. Да, тук също имаме производствени мощности и създаваме работни места, което е много хубава.

 

 

 

„Нова Броудкастинг груп“ също се развива отлично. Ние сме най-гледаната телевизия. Ние сме телевизията на младите хора. Още като купихме телевизията заявихме, че Нова ще продължи да бъде българската телевизия. Ще инвестираме в български сериали, филми и риалити предавания. Направили сме много хубав проект и за нова сграда на телевизията с нови студиа“, каза още Кирил Домусчиев.

 

 

 

„2019 година по преценка на КРИБ е добра година за българската икономика. Цифрите го показват – имаме икономически ръст от 3,6%. Икономиката върви, което води и до ръст на потреблението. България стои добре. Рейтингът ни също се върна. Очаквам следващата година да влезем и в чакалнята на Еврозоната. Износът също расте.

 

 

 

Да, проблемите са ясни и ги има. Първият е липсата на работна ръка и класифицирани специалисти. Едва сега разбрахме, че няма нищо лошо да внасяме специалисти и никой няма да пострада от това. Ние не сме срещу минималната работна заплата, но важното е да има формула, параметри и критерии, които да показват с колко да се увеличава.

 

 

Средната работна заплата е важна. Тя се вдига, защото икономиката расте. Темата за болничните листове е сериозна. Последните години те нараснаха главоломно.

 

 

България е лидер по използване на болнични листове. Това вреди на икономиката. Видно е, че държавата не осъществява контрол при болничните листове, а ние си ги плащаме тези първи три дни и не можем нищо да направим. Всичко е въпрос на политическа воля, за да има реформи. Аз съм сигурен, че от страна на работодателите я има.

 

 

 

Ние сме предоставили на правителството нашите предложения за реформи, които ще спомогнат за развитието на България. Като цяло съм позитивно настроен за 2020 година. Хората могат да са спокойни, че и през следващата година възнагражденията ще растат“, завърши председателят на КРИБ.

 

Нова тв

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

херо0801_sk4hl

Херо Мустафа с ексклузивна новина: Първи българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

февруари 4, 2020
big_1

Бабата на заплютото в училище дете: Поразена съм от станалото, що за наказание е това!?

февруари 4, 2020
Росен Плевнелиев БНТ

Плевнелиев: Ако Радев отиде на 9 май в Москва, ще наруши националния интерес на България

февруари 3, 2020
keremidchiev_bgnes

Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи

февруари 3, 2020
big_1119

Конфискуваха му и Майбаха, а Божков продава от Дубай луксозни жилища в София! СНИМКИ

февруари 3, 2020
пенчев5e_v8e8o3

Бизнесменът Ивайло Пенчев: Частните лотарии ще продължат постарому. С друг собственик

февруари 3, 2020