СВЯТ

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо…

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо…

 

a0ccde084876167563175d792edc6f71

 

Турция открай време иронично е наричана руска провинция и от ранна пролет до есента е пълна с руски туристи, пише руската блогърка Полина Алферова.

 

 

Допреди 10-15 години, в Турция наистина можеше да се почива прилично на умерени цени, с половин дузина порции барбекю за обяд и по-евтино от повечето други туристически страни.

 

 

Тогава турците наистина се опитваха да угодят на туристите и гостите си, следяха чистотата на стаите и качеството на храната в хотелите и не деряха така откровено туристите за всяко нещо. Но сега не е така.

 

 

 

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо...

 

 

Турция отдавна е престанала да бъде евтина страна. И ако не искате да живеете в мизерна стая с три звезди в продължение на две седмици, тогава трябва да платите поне седмица в Испания. Но това е Турция, по дефиниция тя заема ниша за тези, които искат да спестят пари. Ако искам шик, тогава явно ще отида другаде, явно не в тази държава.

 

 

Да, за Испания се нуждаеш от виза, но сега разбирам, че е по-добре да се помъчим веднъж, но след това получаваме добрия Шенген и наистина си почиваме.

 

 

По семейни причини миналата година бях на почивка в Турция, но вече няма да рискувам. Туроператорът похвали хотела с три звезди, уверявайки, че всичко там е като в четири. На място се сблъскахме с грубостта на персонала, мизерна и миризлива стая, от която след скандала ни прехвърлиха в друга, но и там имаше непоносима миризма. Душът не работеше нормално, мръсни чаршафи, мизерно бюфетче – пресолени салати и легенчета с маслини. Оттам избягахме на втория ден, но трябваше да доплатим, за да се преместим в малко по-приличен хотел с четири звезди.

 

 

 

Но работата не е само в това. В Турция нещата са се променили много отпреди няколко години. Натрапчиви търговци, заради които е невъзможно просто да се разхождаме из пазара. Постоянно жонглиране на цени, непрекъснати опити за измама при изчисляването им. Затова е невъзможно да се отпуснете и да се насладите на пазаруването.

 

 

 

 

Екскурзиите са неразумно скъпи, докато лъвският дял от времето е посещение на магазини с безумни цени, особено за туристи. Забележителностите се разглеждат набързо, вие буквално минавате бегом по тях, без да отделите дори няколко минути, само за да усетите древността на мястото.

 

 

Цялата схема на работа е предназначена за екскурзионни групи, на единични пътници продават билети едва след като са обслужили големите групи.

 

 

 

Освен това, поради ограничените финанси, руснаци от определен вид идват в Турция – шумни, зле настроени, бурни пиячи. Трудно е да се избегне контакт, същите хора в самолета, в хотела, на плажа се бият за шезлонги и чадъри, като крещят „Ние бяхме първите, които го взехме!“

 

 

Красивото море остава, но е и на други места, не толкова очукани като Турция. И Истанбул е по-добре, но за плажна почивка не е подходящ.

Факти БГ

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

emaniuel_makron_bgnes

Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС бе твърде прибързано

февруари 4, 2020
2

Започва най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

февруари 4, 2020
zaharova

Захарова за полския дипломат №1: Така мислят всички Наполеоновци… в лудницата

февруари 3, 2020
италия67af524c1cc343cfbab3f615205b13f7

Пробив! В Италия успяха да изолират коронавируса, до 6 месеца е възможна ваксина

февруари 3, 2020
staloun-bgnes_thumb-ogimage

Майко мила! Това Силвестър Сталоун ли е? СНИМКА

февруари 1, 2020
-тръмп-2-1200x628-resize-quadrant(C)

Огромна трагедия и коварство: Демократите оплакват провала си в импийчмънта срещу Тръмп

февруари 1, 2020