Политика

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

 

1576170069

 

„Никога не съм губил хора и техника“, заяви днес държавният глава по повод думи на премиера Борисов от вчера, че не е харесвал Радев, докато е бил шеф на Военновъздушните сили. „Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа“, заяви снощи министър-председателят по адрес на президента.

 

„Искам да благодаря на всички, които са служили на държавата. Като командир във Военновъздушните сили съм доказал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект“, каза още Радев.

 

„В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник. Не само като командир на ВВС, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза. И това е постигнато в една изключително сложна обстановка с множество рискови фактори за полетите.

 

 

 

И не само, че не съм губил хора и техника, а заедно с моите подчинени успяхме да трансформираме подготовката във ВВС от един закостенял модел на подготовка в един прогресивен, съвременен модел, така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори. Мога да ви кажа, че това е постигнато не защото съм опростявал подготовката и да треперя да не би някой да загине, а напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени ние сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех“, подчерта Радев пред журналисти преди официалната церемония по повод 60-тата годишнина на Софийския градски съд.

 

Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери, каза още той..
„Днес получих предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор, предстои описаната в Конституция процедура за назначаване на новия главен прокурор“, каза още държавният глава.
Припомняме, че днес представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че следващата сряда е възможно Иван Гешев да встъпи като главен прокурор. Магдалинчев обясни, че вече е подписал писмо до държавния глава, с което се предлага издаване на указ за предсрочно прекратяване на мандата на настоящия главен прокурор.

 
Сотир Цацаров беше избран вчера за шеф на КПКОНПИ, той веднага подаде оставка във ВСС, а днес тя бе гласувана.

 

Според Боян Магдалинчев няма смисъл нещата да се точат и влачат.

 

Радев отговори на Борисов: Като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника

 

loading...
0
Политика

More in Политика

роската12354ea24de79fafc94cd97745e33fa3

Плевнелиев: Правителството е стабилно, чака ни работа! Радев не го играе президент

декември 24, 2019
big_2b6c

Икономист: Идва времето, когато няма да могат да се плащат пенсии

декември 24, 2019
big_99

Бойко Борисов към възрастен родопчанин: И аз съм селянин от Банкя, като тебе! ВИДЕО

декември 23, 2019
phpgmxwfl_800x_

Борисов подкара джипката: Гледай, всичко е направено. Асфалт, всичко… Скалите пак ще падат, но няма да е на пътя

декември 23, 2019
дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019