Политика

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

 

1576170069

 

„Никога не съм губил хора и техника“, заяви днес държавният глава по повод думи на премиера Борисов от вчера, че не е харесвал Радев, докато е бил шеф на Военновъздушните сили. „Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа“, заяви снощи министър-председателят по адрес на президента.

 

„Искам да благодаря на всички, които са служили на държавата. Като командир във Военновъздушните сили съм доказал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект“, каза още Радев.

 

„В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник. Не само като командир на ВВС, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза. И това е постигнато в една изключително сложна обстановка с множество рискови фактори за полетите.

 

 

 

И не само, че не съм губил хора и техника, а заедно с моите подчинени успяхме да трансформираме подготовката във ВВС от един закостенял модел на подготовка в един прогресивен, съвременен модел, така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори. Мога да ви кажа, че това е постигнато не защото съм опростявал подготовката и да треперя да не би някой да загине, а напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени ние сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех“, подчерта Радев пред журналисти преди официалната церемония по повод 60-тата годишнина на Софийския градски съд.

 

Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери, каза още той..
„Днес получих предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор, предстои описаната в Конституция процедура за назначаване на новия главен прокурор“, каза още държавният глава.
Припомняме, че днес представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че следващата сряда е възможно Иван Гешев да встъпи като главен прокурор. Магдалинчев обясни, че вече е подписал писмо до държавния глава, с което се предлага издаване на указ за предсрочно прекратяване на мандата на настоящия главен прокурор.

 
Сотир Цацаров беше избран вчера за шеф на КПКОНПИ, той веднага подаде оставка във ВСС, а днес тя бе гласувана.

 

Според Боян Магдалинчев няма смисъл нещата да се точат и влачат.

 

Радев отговори на Борисов: Като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника

 

loading...
Политика

More in Политика

горанов-13

За ЧРД на Горанов и въпреки опасенията и съветите: България подаде документи за „чакалнята на еврозоната“

април 30, 2020
big_IMG_92941

Портних измисли нова мярка: пенсионерите ще си плащат в градския транспорт в час пик, дори и да са с карта

април 30, 2020
марешкиphpbreqko_559x

Марешки: Знам защо цените на горивата у нас не падат, въпреки очакванията и логиката

април 30, 2020
donceva_5

Дончева сече като с бръснач: Некадърникът тържествува над нормалните хора

април 29, 2020
img_5ea8304618e06-410x260

Ангелкова към фалиращите в туризма: Да не съм пуснала аз коронавируса, та ми искате оставката

април 29, 2020
92975-560x315-trim(101,0,677,432)

Проф. Иво Христов: Участваме в една от най-големите манипулации на ХХI век!

април 29, 2020