Политика

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

 

Скандалът с охраната на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и на депутата от Движението Делян Пеевски се оказа по-голям от очакваното.

 

 

Оказа се, че двамата се пазят по някакви странни правила и по много странна симбиоза между частното и държавното, като Движението давало частни коли, а пък офицери от службата охранявали, но получавали заплати от НСО, защото ДПС не можело да им плаща по закон заплатите. Това се разбра от изявление на сегашния лидер на ДПС.

 

 

 

 

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО, обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред „Дарик“.

 

 

„Сега да ви кажа каква е сегашната картина и какво ще предприемем. За сегашната картина само да ви кажа, ние коли и техника самите ние си предоставяме на НСО, можете да го проверите, от години наред, на ДПС. И за господин Пеевски, и за господин Доган. Можете да проверите, тя е публична информация, години назад. Колите са наши. Единственото, което се осигурява, са заплатите, защото ние няма как като партия да плащаме заплати на служители на НСО. Нали ме разбирате?

 

 

 

И от тази гледна точка, самите ние като ДПС веднага след Нова година ще предприемем законови промени, особено за НСО, не за нещо друго, не може да се експлоатира една такава тема. Когато става въпрос за сигурността на български граждани, когато са застрашени, някой да експлоатира темата. Друг е въпросът, че години наред техниката сме я доставяли ние. Единственото нещо, което се заплаща, са заплатите на служителите“, обяви Карадайъ.

 

 

Изобщо не става ясно по какви точно правила високо специализирани и високоплатени офицери се возят на частни коли, за да пазят например частно лице, каквото определено в момента е Доган. Не става ясно и на какви законови основания изобщо НСО ползва частни коли, за да пазят заплашен депутат.

Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО.

 

 

 

„Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки”, каза Карадайъ.

 

 

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

 

Факти БГ

loading...
0
Политика

More in Политика

келешът1580827905_3

Келешът: Очаквам официално извинение или ще се видим с Борисов в съда!

февруари 4, 2020
келешbig_1366

Борисов за главния секретар на президента: Келеш такъв, един Митко, ще привиква прокурорите

февруари 4, 2020
мисиркиbig_199c

Борисов нарече „мисирки“ журналистите и прокле Радев: Който друг копае гроб, сам пада в него

февруари 4, 2020
роската59852_660_370

Активираха на пожар Плевнелиев: Президентът се провали с гръм и трясък, оплю държавата

февруари 4, 2020
снемам1580809377

ОФИЦИАЛНО СНЕМАМ ДОВЕРИЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, СЧИТАНО ОТ ДНЕС!

февруари 4, 2020
херо0801_sk4hl

Херо Мустафа с ексклузивна новина: Първи българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

февруари 4, 2020