Политика

Бисер Петков не мълчал на финансовия министър Горанов, затова ”изгоря”

Бисер Петков не мълчал на финансовия министър Горанов, затова ”изгоря”

goranov_petkov
Министърът на финансите Владислав Горанов е причина за поисканата оставка на социалния министър Бисер Петков. Именно Горанов настоявал най-много, че с него било трудно да се работи.
За да му угодят и други министри казали същото и успели да убедят премиера Бойко Борисов да отстрани техния колега.

Това съобщиха за Фрог нюз източници от управлението. Според тях Горанов отдавна недоволствал от работата на своя колега Петков.

 

 

Анализатори обаче смятат че такъв мотив не е сериозен. Според тях Борисов е назначил Петков за министър и досега не се е чувало, че е труден за комуникация. Но пък е доказан професионалист – това признават дори враговете му. Те по-скоро са били издразнени от това, че протестиращите майки от „Системата ни убива“ държат на министър Петков, защото смятат, че той се опитва да прави това, което е нужно.

 

 

 

Друга причина за недоволство от Петков била, че се съгласил да се отпуснат 5 млн за социалните работници. Предложението било направено от БСП. Решението ядосало много Горанов.

 

 

 

Истината е, че има натрупано закъснение на актуализациите на социалните служители заяви бившият социален министър Иван Нейков по бТВ. Според него има много натрупани мълчания в социалната сфера, които вече ще избиват.

 

 

 

Кремена Атанасова от КТ „Подкрепа“ пък смята, че не е станало ясно какво точно е положението и с допълнителните пенсии. Хората не разбират достатъчно, какви са стълбовете на допълнителното пенсионно осигуряване, например. Неяснотите продължават.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024