Политика

Бойко Борисов към възрастен родопчанин: И аз съм селянин от Банкя, като тебе! ВИДЕО

Бойко Борисов към възрастен родопчанин: И аз съм селянин от Банкя, като тебе! ВИДЕО

big_99

 

 

В родопското село Михалково, където премиерът Борисов пристигна с джипа си и зам.-регионалния министър Николай Нанков, го чакаха местни кметове от околните населени места заедно с областния управител на Пловдив Дани Каназирева, председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутат от региона, кмета на Смолян Николай Мелемов.

 

 

Възрастен родопчанин пък посрещна джипа на премиера с обръщението: „Ваше високоблагородие“, пише Дарик.

 

 

Борисов обаче го скастри: „И аз съм селянин от Банкя, като тебе!“

После се здрависа с жените, посрещачки, които бяха довели внуците си, а при представянето си казваше: „Приятно ми е, Бойко!

 

 

 

Докато се здрависваше с местните жени, довели внуците си, премиерът  развесели всички, като обявяваше: „Приятно ми е, Бойко!“ Той показа и публично подаръците от кметове и местни пък показваше публично, за да го обвинят, че взима рушвет. Сред даровете бяха бутилка минерална вода, тефтер, календар и рисуван пейзаж от Широка лъка.

 

 

 

Кметът на селото благодари за парите, отпуснати за ремонта на старото училище, а кметът на Доспат пък се оплака, че се надявал на 4 млн. за модернизирането на центъра на града, пък получил само 1,5 млн. Борисов пък му каза, че е било направо „неприлично предложение“.

 

 

Борисов заключи, че корупцията се вижда  при кого е и даде пример, че сегашният път до Михалково е 38 км за 46 млн. лв., докато при управлението на социалистите са били изградени само 17 км, но срещу доста по-сериозната сума от 240 млн. лв.

„Ето я корупцията!“, възкликна Борисов и направи сравнението с предишното управление преди ГЕРБ.

 

 

 

Премиерът коментира, че всеки нов път в Родопите отваря планината и за туризъм, и за търговия, особено към Гърция, а местните споделиха, че чакат това от години, защото и без това в Смолянско единственият транспорт е на четири колела. Таза този третокласен път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курорта „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик – Пловдив.

 

 

 

„Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко вече е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено. Ето и мрежи – за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата“, отбеляза премиерът Борисов. Той изтъкна, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и след това е била изградена мащабната подпорна стена.

 

 

 

Борисов заяви, че строително-ремонти дейности по участъка приключват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди това е имало изключително тесни трасета, по които не е могло да се завива. А в момента и пешеходците се движат спокойно, заради разширения и направени тротоари.

 

 

 

Премиерът обясни, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция – към ГКПП Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024