Политика

Борисов побесня след интервюто на Радев: Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

Борисов побесня след интервюто на Радев: Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

 

big_1323

 

 

Президент е този, който трябва да е обединител на нацията. Той е опозиционен лидер, който за 40 минути не каза една добра дума за държавата си. Омразата и злобата му до такава степен преливат, че не е нужно да го коментирам. Той е опозиционен лидер с най-много власт в държавата.

 

 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в отговор на президента Румен Радев, който за пореден път остро разкритикува управление, пише новини.бг.

 

 

 

„Левски не си е позволявал да говори от името на народа“, подчерта Борисов. „Кой ти даде това право? Гледах го една минута, след което отидох да играя футбол“, призна премиерът.

 

 

 

„Това е двуличен човек и един ден, хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент. Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади да отида аз. Казах му “добре, отиди”. Ние сме системни. 2008 г. беше златният дъжд – светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски – национална катастрофа.

 

 

 

 

Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват – повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Те му се смеят във Фейсбук“, заяви премиерът.

 

 

 

„Тази злоба просто не разбирам защо е. Днес Борис Велчев го поканих да говорим за конституцията, да съобразим какво може и не може. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да го направим така че да се приема от Европа, да се приеме от народа, юридическите среди. Какво лошо сме направили?, попита още Борисов.

 

 

 

Той припомни, че се вдига и кредитният рейтинг, оправена е КТБ, платени са руските реактори. Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е тази омраза и тази злоба, какво му направихме?“, каза още Борисов.

 

 

 

 

Според Борисов заявките на президента да инициира конституционни промени няма да забавят въвеждането на звеното „независим прокурор“.
„Всичко се движи в срок и сме в абсолютен диалог“, допълни Борисов.

 

 

Според премиера властта не е за всеки и е променила президента Румен Радев. „Бил ми е приятел, седели сме заедно, командвали сме учения, въобще не беше такъв човек. Явно дворците, платите и скъпите дрехи променят хората. Не виждам никакъв смисъл. Не съм му конкурент“, подчерта Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

Новини Бг, Петел

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024