ОБЩЕСТВО

Гражданско сдружение иска солидарност за Перник – воден режим за парламента и Министерски съвет

Гражданско сдружение иска солидарност за Перник – воден режим за парламента и Министерски съвет

Boec-1200x628-resize-quadrant(C)
Източник: Колаж 5GmeadiA

От Сдружение БОЕЦ обявиха, че са внесли официално Писмо-предложение озаглавено ГЛАС до Парламента и Министерски съвет във връзка с кризата в Перник и въведеното там бедствено положение. Ето и пълния текст на писмото:

 

Г Л А С

ПИСМО – ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

Госпожи и господа,

Над 100 000 български граждани бедстват в условия на воден режим. БОЕЦ считаме, че при тази ситуация  всички власти в България трябва да проявят солидарност и да поемат отговорност не само на думи и  имитация на някакви действия, а солидарност в пълният смисъл на думата!

 

 

    БОЕЦ изискваме от институциите в знак на солидарност и отговорност към жителите на Перник да бъде въведен незабавен режим на водата в сградите на Народното събрание, Министерски съвет, всички министерства и ведомствените блокове и жилища на депутатите! Реализираните икономии да бъдат отчитани всяка седмица и предоставяни на перничани под формата на безплатна бутилирана вода до решаване ан проблема и приключване на кризата.

 

 

      ТОВА е първа стъпка от решението ни да изразим солидарност по активен начин към гражданите на Перник, където на 21.12.2019г. беше обявено бедствено положение. С тази стъпка даваме гласност на проблема, наречен НКМНВ – некадърна и корумпирана местна и национална власт.
Противно на препоръката на евродепутата и депутат от ГЕРБКП и ТИМ Емил Радев да си мълчим по въпроса за кризата с водата в Перник, защото „един такъв дебат за съжаление няма да напъли язовира“, ние няма да мълчим. БОЕЦ никога не сме мълчали, няма да го направим и сега, защото знаем, че перничани няма да получат солидарност и подкрепа отдругаде. Защото знаем, че зимата идва. Защото знаем, че държава няма. И защото солидарността и подкрепата изискват отговорност и действия.
Не защото перничани няма да се справят сами, а защото знаем колко е трудно да си смел и непримирим, когато те привикват в МВР, за да те „предупредят“ да не се бунтуваш срещу некадърната и корумпирана местна и национална власт.
Страх тресе кочината, защото бедственото положение не е предизвикано от климатични промени, както Радев твърди. Страх тресе кочината, защото „ЕДВА ЛИ НЕ се твърди, че няма ефект от европейските средства.“

 

 

Да, точно това твърдим – че няма ефект от европейските средства, когато мафията ГЕРБКП – некадърната и корумпирана местна и национална власт – съсипвате и ограбвате България и българите всеки ден, постоянно. Дори прокуратурата се произнесе, че местната и изпълнителната власт в лицето на ресорните министри и бившата кметска управа от ГЕРБ носят отговорност за създалата се ситуация и за това, че един областен град в България и над 100 000 българи са върнати в средновековието и живеят с режим на водата и под заплаха от зарази и болести.

 

Очакваме незабавен отговор за предприетите действия в отговор на нашето писмо-предложение.

 

 Дата: 23.12.2019г.       Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

 

Източник: 5Gmedia

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024