Катастрофи

До 10 години затвор за бащата на бебето, което бе убито при катастрофата с Местан

До 10 години затвор за бащата на бебето, което бе убито при катастрофата с Местан

 

do-10-godini-bashtata-bebeto-koeto-be-133

 

 

От 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин Ахмед баща на 6-месечното пеленаче, което почина при катастрофа между автомобила на Ахмед и Лютви Местан. Това бе потвърдено от прокуратурата, пише Трафик нюз.

 

 

 

Обвинението на бащата бе повдигнато изненадващи след над 8 месеца от трагичния сблъсък на 14 април, който погуби бебе и причини наранявания на братчето му и родителите в колата.

 

 

 

Според Окръжна прокуратура-Кърджали автотехническата експертиза показва, че Ахмед е причинил смъртта на детето си в условията на независимо съпричиняване. Така обвинението е абсолютно същото като това на Лютви Местан или с други думи на бащата се вменява солидарна отговорност.

 

 

 

Припомняме, че Ахмед се е движил по главния път с предимство, водещ от Кърджали към ГКПП-Маказа, когато в района на с. Загорско, общ Джебел, от разклон със стоп, на който според разследващите поне на първо четене Местан не е спрял, той бива ударен от колата на политика. при управление на моторно превозно средство, по непредпазливост е причинил смъртта на шестмесечно дете.

 

 

 

Вчера на Ахмед е с взета мярка неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева, докато Местан е на свобода със същата мярка но в по-голям размер от 10 000 лева.

 

 

 

 

От прокуратурата заявиха в официално съобщение, че разследването по делото продължава. Към момента има изготвена автотехническа експертиза, но от държавното обвинение не са пуснали подробности за настъпване на пътното произшествие.

 

 

 

 

Обвинението на бащата Юсеин Ахмед и Лютви Местан гласи, че който при управляване на МПС наруши правилата за движение, като допуска причиняването смърт на другиго,  се наказва с лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от три до десет години. Припомняме, че срокът за разследване бе удължаван четири пъти към днешна дата.

 

Трафик нюз

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023