ИНЦИДЕНТИ

Заблуден полицай в Пловдив отърва нарушител от солена глоба и отнемане на книжка, направил нелепа грешка

Заблуден полицай в Пловдив отърва нарушител от солена глоба и отнемане на книжка, направил нелепа грешка

zabluden-politsai-otarva-plovdivski-392

 

 

 

Пловдивчанин отърва солена глоба и се размина с отнемане на шофьорската му книжка за 12 месеца заради нелепа полицейска грешка. Водачът, който е с 15 наказателни постановления и два фиша, бил спрян от патрул на Четвърто районно управление в средата на юли тази година на централен булевард.  Поради съмнителното му поведение на пътя, полицаите го поканили да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества, пише Трафик нюз.

 

 

Шофьорът обаче отказал да се подложи на драг чека, както и да премина кръвни тестове в дежурната болница. След отказа си, бил задържан за 24 часа в ареста и му бил съставен акт.

 

 

 

Впоследствие било изготвено и наказателно постановление, в което е било описано нарушението му, както и съответната санкция. В графата за наказание била вписана сумата от 2000 лева, както и административната санкция „отнемане на книжката за 12 месеца”.

 

 

 

Шофьорът веднага подал жалба срещу наказанието в Районен съд. В молбата си до магистратите той е изложил мотиви, че актът е незаконосъобразен и неправилен.

 

 

 

Оказва се, че действително полицаят, който съставил акта, е допуснал съществена грешка, а именно неправилно е вписал месеца на извършената проверка. Тя се е състояла през юли, а в наказателното постановление е написан август.

 

 

 

По време на заседание в съда, служителят на реда обяснил, че никога не му се е случвало да сбърка дата, месец или място в актовете си, а причината за объркването било, защото „се заблудил”.

 

 

 

Въпреки обясненията на полицая, съдът определи наказателното постановление за незаконно. Магистратите напълно отмениха наказанието на пловдивчанина. Така той отърва солената глоба, а книжката му бе върната.

 

Трафик нюз

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024