Uncategorized

Здраво момиченце от 5 години живее в болница, родителите вече са подготвили… гроба му! СНИМКИ

Здраво момиченце от 5 години живее в болница, родителите вече са подготвили… гроба му! СНИМКИ

zdravo-momichentse-5-godini-zhivee-179

 

 

Историята на едно малко момиченце шокира всички в Русия, след като преди дни излезе на бял свят. Една ужасяваща по степен на  цинизма си, грозна до болка история…

Тя е започнала преди повече от 5 години и за нея са знаели твърде много хора – персоналът и ръководството на елитна клиника, медицинските сестри, членовете на семейството и църковни служители. През януари 2019 г., след като служители на Фондация „Доброволци в помощ на деца сираци“ намериха момичето със странна съдба, още хора разбраха за Саша (името е променено) – комисарите по правата на децата, прокуратурата, следственият комитет, агенциите за настойничество и попечителство. Но нищо не се промени… Докато всичко не изтече в медиите.

 

 

 

В реалната история на наши дни таванското помещение на момичето Саша беше болничното отделение на луксозен медицински център.  Снимка: youtube.com

Снимка: youtube.com

 

 

Саша е четвъртото дете в семейството на 44-годишната Татяна Максимова и 48-годишния Юрий Цинкин (има още три момчета, най-голямото от които сега е на около 16 години). Те са заможни хора, всичките им деца са родени в перинаталния медицински център „Майка и дете” – луксозна клиника за богатите. Саша също е родена тук. Раждането започнало преждевременно през март 2014 г. и до началото на лятото на същата година бебето било в интензивно отделение. Лекарите спасяват живота му детето благополучно е изписано от болницата. Тук приключва приятната част от историята.

Само няколко дни по-късно майката се връща в клиниката и казва, че момичето се задушава и много се страхува за живота му. Тя поискала то да бъде хоспитализирано, но самата тя не влязла заедно с детето си – все пак имала още три деца вкъщи, и вместо това изпратила бавачка. Имало ли е причини за хоспитализация, или не, но момиченцето е прието в луксозната клиника.

И повече никога не е излизало извън нея.

„Не показаха детето на никого, казаха на всички, че е на път да умре. Доколкото знам, всеки беше готов за погребение във всеки момент, дори място в гробището вече имаше. Самата Татяна твърдо вярва в това. И твърди, че дете, родено на 23-та седмица (според нейните изчисления, точно по това време се е родила Саша), не може да бъде нормално. Че вътрешните й органи не са развити, че няма част от мозъка и т.н.“, разказва пред „КП“ позната на бабата на детето.

 

 

Защо майката не вярва на лекарите?

„Тя не вярва на никого, ходи при всякакви пророци, игумени, свещеници. Ходи при тях за съвет. През последните години Таня малко контактува с други хора“, казва жената.

 

 

Според персонала на медицинския център дядото от страна на майката редовно посещава внучката си. Родителите на бащата – Юри, за пръв път отишли „на гости“ на Саша, когато тя била на около 2 години. Но майката и бащата рязко прекъснали всички дискусии. „Детето е болно, по-добре е да е в болницата. Не се бъркайте в това. Точка!“, казали те на бабата и дядото.

 

 

 

Самите родители рядко се появявали в болницата при дъщеря си. Бащата не идвал с години, но не забравял да плаща сметките. Майката – веднъж или два пъти месечно. На последния рожден ден на детето отишъл само дядото.

„Бабите и дядовците многократно са казвали, че са готови да вземат внучката си“, казва Елена Алшанская, ръководител на фонда „Доброволци в помощ на сираците“. – Но за това те би трябвало да влязат в открит конфликт с влиятелните си и силни деца.

 

 

 

Юрий Цинкин е възпитаник на Финансовата академия при правителството на Руската федерация. Отначало се е занимавал с туристически бизнес, но след това намерил по-печеливш бизнес – прехвърляне на пари в чужбина. „Изпиране на престъпни средства“, според разследването. Срещу Цинкин и неговите сътрудници е образувано наказателно дело по особено тежък член от Наказателния кодекс на Руската федерация – „организация на престъпна общност“. През 2005 г. той получава 7 години в колония за максимална сигурност. Не е известно колко време е лежал, през 2009 г. той вече е директор на нова фирма.

 

 

 

Татяна и синовете й живеят в Триумф Палас – огромен небостъргач с три охранителни поста. Цинкин не е тук с тях, хората, които са добре запознати с историята на момичето, твърдят, че те не живеят заедно от дълго време.

Всички, които общуват с майката, отбелязват, че тя е много набожна. Тя и синовете й редовно ходят на служба в две столични църкви – Покровски манастир, където се съхраняват мощите на св. Матрона Московска, и в църквата на Животворната Троица.

 

 

Майката на Саша Татяна Максимова (в кожени панталони) разговаря с лекари, които отново се опитват да я убедят, че дъщеря й е абсолютно здрава.  Снимка: youtube.com

Майката на Саша Татяна Максимова (с кожените панталони) разговаря с лекари, които отново се опитват да я убедят, че дъщеря й е абсолютно здрава. Снимка: youtube.com

 

 

И така Саша продължава да живее в клиниката. Колкото и да я обичат лекарите и да я възприемат като близка (всички лекари в многобройни коментари казват на репортерите, че Саша им е като член на семейството), момичето е в затвор. Никога не е виждало парк, не е плувало в река. Детето губи социални умения. Тя дори не знае, че е опасно да излезе на пътя, защото ще я удари кола. А скоро ще трябва да ходи на училище. Ясно е, че момиченцето не може да живее безкрайно в болница.

 

 

 

От официалните съобщения на пресслужбата на клиниката:

„Действително след раждането по медицински причини на детето е извършен набор от реанимационни, диагностични, медицински и рехабилитационни процедури, които изискват дълъг престой в болница… В момента нищо не застрашава здравето на детето. Въпреки многократните искания към родителите да вземат детето… родителите категорично настояват за необходимостта от продължаване на мониторинга на пациента, както те твърдят, в интерес на детето. През януари 2019 г. ръководството на Перинаталния медицински център поиска органите по настойничество да разрешат ситуацията по предписания начин.“

 

 

Историята не свършва дотук. Ще се въздържим от коментар – той просто е излишен. Но ще продължим да следим какво ще се случи все пак с малкото 5-годишно момиченце, което пред очите на толкова хора се превръща в маугли.

Превод Glas.bg

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023