СВЯТ

Как откриха безследно изчезналата Юлия след цели 16 години?

Как откриха безследно изчезналата Юлия след цели 16 години?

 

c9e38bc4014f46f3e6391ecdc6f23899

 

 

Рускинята Юлия изчезва на 16 години през 2003 година. Дълги 16 години за нея не се е знаело нищо. През цялото това време обаче момичето е било в психоневрологичен интернат.

 

 

Цяла Русия в момента говори за невероятната история на момичето, което губи паметта си и бива прието за лечение в психодиспансер, но 16 години по-късно то успява да намери своето семейство. Родната сестра на Юлия разказа пред медии как са ѝ позвънили с радостната новина и как са преминали първите общувания с намереното момиче.

 

 

 

16-годишната Юлия от Томск изчезва през 2003 година. През следващите 16 години семейството не получава ни вест, ни кост от момичето, въпреки издирването. През цялото това време момичето е било в психоневрологичен интернат в Красноярск, защото не е помнило абсолютно нищо от живота си. С помощта на доброволци тя успява да намери своите роднини.

Неля Семьонова, сестрата на Юлия, получила обаждане от иснпектор на УФМС на Русия, който я попитал тя ли издирва момичето. Когато станало ясно, че Юлия в Красноярск е именно това момиче, Неля се свързала с болничното заведение. „Разговаряхме. Тя ми задаваше въпроси, за да уточни дали наистина ние сме роднини или не, имам ли снимки от онези времена. Юлия не разпозна никой от нас на снимките, тя разпозна само кучето, което живееше с нас“, разказа Неля.

 

изтеглен файл

 

Неля Семьонова разказа и подробности за изчезването на сестра си. Юлия е била инвалид от детство. „Тя отиде до магазина за семки. По-рано баби продаваха семки до магазина. Тя бе облечена леко, защото беше септември и времето беше топло. Отиде само по пола, чорапогащи, пантофки, тънка блузка… Отиде и не се върна“, спомня си Семьонова.

 

 

 

Привечер същия ден започнали да издирват момичето, включила се и полицията. От органите на реда казали, че подробности за търсенето ще бъдат изпратени във всички градове. Но момичето не било намерено нито след месец, нито след година.

 

 

 

 

„В течение на месец обикаляхме. Ден и нощ. Майка, аз, братята ми, сестрите ми. Ходихме, търсихме, но всичко бе напразно“, разказва още Семьонова. В крайна сметка, след съдбовното обаждане, било изяснено, че издирването на момичето се закучило, защото, докато семейството търсило изчезнала вече 32-годишна жена на този етап, Юлия била категоризирана като дете на 14-16 години и включена в бюлетина „Изчезнали деца“.

 

 

 

Работата била там, че момичето изглеждало много младо за възрастта си. Сега на Юлия ще бъде издаден нов паспорт. В скоро време момичето ще се върне у дома. Засега не е решено с кой от роднините ще живее. Неля изрази надежда, че известно време Юлия ще живее с нея, а чак след това ще реши при кой да отиде.

 

Факти БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024
тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024