Политика

Каракачанов произведе сержант Пулев в лейтенант, прескача цели 4 степени във военните звания

Каракачанов произведе сержант Пулев в лейтенант, прескача цели 4 степени във военните звания

пулbig_799

 

 

Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили. Тържествената церемония по присвояване на новото му военно звание се състоя в Министерството на отбраната, а пагоните му връчи лично министър Красимир Каракачанов.

„Служа на Република България“, провикна се Пулев по устав, когато ги получи.

 

 

„Готов съм да съдействам на Българската армия и за подобряването на физическата подготовка на военнослужещите. Защо не? Има какво да се предаде и има какво да им дам“, обяви Кобрата след церемонията.

Той благодари на военния министър за повишението. „За мен това е огромна чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, но и отговорност. Да си част от Българската армия е престиж“, категоричен е българският боксьор.

 

Струва си да отбележим обаче, че в случая с това повишение Пулев прескача цели 4 степени като военно звание преди да стане лейтенант – това са старши сержант, старшина, офицерски кандидат – 2 клас и офицерски кандидат – първи клас.  

Пулев заяви, че няма нищо ново около организацията на предстоящия му боксов мач с Антъни Джошуа. „До 1 месец трябва да стане ясно къде ще се проведе и какво ще се случи“.

 

 

Кубрат Пулев има забележителна кариера в тежката категория на аматьорския и професионалния бокс. В периода между 2005-2010 г. (докато е състезател на мъжкия национален отбор на България) Кубрат Пулев е военнослужещ (сержант) в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната. Участвал е и е печелил медали от десетки международни и национални турнири; има изиграни около 300 мача, пише Дарик.

 

 

Първия си медал при мъжете от Световно първенство в категория +91 кг печели през 2005 г. в Китай. През 2008 г. Пулев спечели европейска титла в Ливърпул като наред с другите признания, за това постижение получи награда за най-добър армейски спортист на 2008-а. От 2009 г. се състезава успешно в професионалния бокс. През 2011 г. (вече сержант от резерва) Кубрат Пулев спечели първия си трофей при професионалистите – интернационалния пояс на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория.

 

 

През 2012 г. стана европейски шампион при професионалистите. Същата година получи награден знак „За принос към Министерството на отбраната“. Пулев стана и официален претендент за световната титла на Владимир Кличко, версия IBF. Срещата с Кличко се състоя през 2014 г. и завърши с първа загуба на българина след 20 поредни победи на професионалния ринг. В следващите години Кубрат Пулев записа отново няколко успешни мачове и титли в кариерата си (2016 г. за втори път е европейски шампион за професионалисти).

 

 

С боксовата си кариера Кубрат Пулев се превърна в един от най-популярните български спортисти в бойните спортове в световен мащаб. Известен е с родолюбието си, подкрепата на обществени и национални инициативи, а успехите му на спортното поле допринасят за издигане на авторитета на Българската армия.

 

 

 

 

А ето и коментар в мрежата по темата:

Защо Кубрат Пулев бе повишен от сержант, о.р. в лейтенант, о.р.? Това, че прескача четири армейски звания, макар и противозаконно е характерно (особено за висши „военни“ – вж. Димо Гяуров: От редник от запаса(!) – Генерал-майор, Б.Борисов от майор противопожарник до полковник и скоро Генерал-лейтенант…), но кому е необходимо?

За да Го славослови още по-гръмогласно?

Радвам се на успехите на боксьора Пулев и демонстрираното от него родолюбие, но тук И Каракачанов пресоли манджата, пише Николай Съев.  

 

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024