Политика

Кметът на Перник: Благодаря, г-н премиер!

Кметът на Перник: Благодаря, г-н премиер!

 

big_19ae

 

Благодаря, че направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след срещата си тази вечер с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с водната криза в миньорския град, предаде новини.бг.

 

 

Борисов обяви, че отпуска още 30 милиона лева за решаване на водната криза в Перник. Така сумата нараства на 35 млн. лв. с дадената по-рано финансова помощ. Това стана по време на брифинг след извънредно заседание в Министерски съвет.

 

 

„Утре като получат парите, на 31 до 4:00 часа ще работят машините и бригадите и на другия ден, на 1 януари, ще продължат“, обяви министър-председателят.

„От днес МВР прави проверка на всички ВиК в страната“, добави той.

 

,,Догодина Перник ще реализира и цялостен воден проект за 120 млн. лева, след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. Това не е правено през последните 70 години. Така че това е най-големият подарък, който можеха да получат перничани в днешния ден. Благодаря, г-н премиер“, каза в заключение Владимиров.

 

 

По-късно пред журналисти икономическият министър Емил Караниколов уточни, че в северния град акцията е във връзка с управлението на отпадъците.

 

 

Той изрази надежда, че режимът в Перник ще бъде отменен в края на януари при дебит между 400 и 900 литра в секунда (в момента е под 200 – б.р.), като за целта предстои тежка работа – с влизане на обучени специалисти в пещери, пълни с вода, както и сондажи в района на самия язовир, които трябва да се правят внимателно, за да не бъде засегната екосистемата.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024