Коментари

Къде са ви винкелите, бе хора, защо се оставяте да ви бият?

Къде са ви винкелите, бе хора, защо се оставяте да ви бият?

voda_pernik_1
Перничани не издържаха, и макар с огромно закъснение, се вдигнаха на протест срещу управниците, които с водния режим ги върнаха два века назад. Хората се опитват да заявят нетърпимост към золумите на централната е местната власт, към отказът на администрацията, назначена от управляващата партия да си изпълнява задълженията.

Вместо да отидат при тях и да разговарят, властниците изпратиха полицаи и жандармеристи, които почнаха да бият перничани. Разбира се, версията на МВР е, че униформените са били провокирани.

 

 

 

Такава тъпотия е по силите единствено на много нагъл човек, който освен това е пионка в чужди ръце, какъвто е случаят с министър Младен Маринов, неопровергал досега нито веднъж публикациите, че е работил за висаджията Мето Илиенски.

 

 

 

 

В държава от ЕС бебета и малки деца се отглеждат без вода. Възрастни хора се мъчат да оцелеят – без вода. Активни граждани в работата и извън нея мислят само как да осигурят вода за пиене, миене, готвене и хигиена в семейството си.Няма друг пример.

 

 

 

 

Изтъпанил се онзи ден по една телевизия евродепутатът, некорумпираният Емил Радев от ГЕРБ и каканиже, че климата и сушата били виновни. Само че същият климат и суша спохождат всички около нас, но воден режим няма. Няма, Радев-некорумпираният, който никога не е искал 4 млн евро от либийците за да уреди пускането на танкера им „Бадр“ превзет по пиратски от български мутри и ченгета.И този, Радев, призовава хората за търпение!

 

 

В същия стил, но още по-бездарно и слагачески бе телевизионната изява на бившия пожарникар и авер на премиера Борисов Кирил Войнов. Той оглавява Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, създадена сякаш единствено, за да е уреден с пост и заплата…

 

 

 

Та овехтелия пожарникар при Цветанка Ризова се фука колко много работа свършил той и някои други край него. Ама страхотна работа и не били харчели половин милиард за ремонт на язовири. В смисъл, други ги харчели, а той само слагал подпис на някакви документи. За да добиете представа колко този човек не е в час, ще припомня, че в същото предаване – на Цветанка Ризова по бТВ, – пожарникарчето-генерал призна, че не знае кой е и стопанинът на язовир „Студена“, който е главната причина за безводието в Пернишко. Шефът на агенцията не знае кой е собственика и кой и как е ремонтирал язовира през лятото. Е, такъв екземпляр може да вирее само тук! Навсякъде другаде щеше да е там, където му е мястото, барабар с останалите некадърници, промъкнали се във властта.

 

 

 

Е откъм правителството се чуват подобни осакатени откъм разум обяснения. На всичкото отгоре министри и премиер вече се дразнят, че ги занимават с дреболии като живота без вода…

 

 

 

Накрая стана ясно, че виновни за кризата са гражданите, защото не искат да живеят като в Сахара… Нахалници, а не граждани. И като не разбират колко прогресивно и демократично е правителството, я да им пратим на тия граждани малко жандармерия и полиция, та да видят кон боб яде ли. К’во са се разпискали!

 

И пратиха.

 

Да се чуди човек, къде са им винкелите на перничани.

 

Милена Петрова

Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024