Политика

Медсестра към Борисов: Вие на пожарникарите как плащате – на брой изгасени пожари ли? Що не им определите една норма?

Медсестра към Борисов: Вие на пожарникарите как плащате – на брой изгасени пожари ли? Що не им определите една норма?

 

big_1270b

 

 

От разговора на Б. Борисов със сестрите има няколко реплики, които обобщават сбъркаността на здравната ни система. Премиерът говори, че заплащането трябва да бъде съобразно с обема на свършената работа. Една от сестрите го пита: „Вие на пожарникарите как плащате – на брой изгасени пожари ли? Що не им определите една норма – толкова пари на 100 пожара?“ И измърмори, че така има стимул за палене на пожари.

 

 

И наистина, най-големият кошмар на здравната ни система е, че медиците са заинтересовани болните да се увеличават и болестите да са по-сериозни. Чел съм, че древните китайски императори плащали най-много на императорските лекари тогава, когато владетелят е здрав. При болест намалявали възнаграждението.

 

Това написа в мрежата журналистът Юрий Борисов по повод срещата на медицинските сестри с премиера Борисов тази вечер.

 

Протестиращите запознаха премиера със злоупотреби в техния бранш.

 

Медицинските служители се принуждават да нарушават законите като пишат фалшиви пътеки и дават фалшиви болнични. Това стана ясно на срещата с премиера Бойко Борисов,  който прие протестиращите пред сградата на Министерския съвет медицински сестри със закъснение.

 

„Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората, ние пишем фалшиви пътеки и даваме фалшиви болнични, защото няма лекари. Ние крадем от собствените си пенсии“, казаха представителите на протестиращите пред Борисов, който от своя страна отправи три въпроса към тях:
„Нужни ли са толкова болници за България?“; „Трябва ли да се откриват частни болници?“ и  „Каква е разликата между общинска и държавна болница?“

„Няма болница, която да работи по правилата на Република България, работи се на няколко трудови договора, на 12 часа, на 16 часа, трябва да има проверка, ама такава, за която  не се знае предварително“, посочиха медицинските сестри.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024