ИНЦИДЕНТИ

Напъни за изкуствена истерия около поредния инцидент с кола на НСО, целта е удар по президента!

Напъни за изкуствена истерия около поредния инцидент с кола на НСО, целта е удар по президента!

 

phpjswdse_800x_

 

 

От сутринта някои от големите медии у нас  раздухват неистово истерия около поредния инцидент с кола на НСО, която снощи блъсна 14-годишен младеж. Освен честите включвания за състоянието на пострадалото момче, тръгнаха и внушения, че в колата се е возел секретар на президента, а тя го е карала на път за вкъщи.

 

Известна журналистка дори публикува в мрежата пост, в който пита докога НСО ще се ползва като такси за лично ползване.

 

 

Целта на тези напъни, разбира се, е да се удари по Румен Радев.

 

В общия хор се включи и премиерът Бойко Борисов.

 

„НСО е под юрисдикцията на президентството. Не смея да се меся. Що се отнася до инцидента с детето, е хубаво по-бързо да излезе информацията. Трябва коректно да се каже кой е бил в колата. Сравнете прессъобщенията от катастрофа с Караянчева и вчерашния инцидент. Тогава жълти, фалшиви медии казваха, че гавазите на Борисов са виновни.“ Това заяви пред журналисти  Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

 

„Всеки кара кола и на всеки може да се служи. Трябва да се каже на кой е бил в колата и кой я е карал. Обществеността не бе информирана навреме и коректно“, коментира още той.

 

А ето и официалният отговор на НСО:

 

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) е бил сам в колата по време на инцидента, при който бе блъснато 14-годишно дете.

 

„Става дума за автомобил, който се е връщал от дежурство. Нямало е други пътници, а служителят ни е реагирал според протокола“, заявиха от НСО пред OFFNews.

 

От службата изрично подчертаха, че шофьорът им бил изключително дисциплиниран и опитен.

„Случаят е с наш служител, който няма никакви нарушения. Именно той е оказал първа помощ на детето след катастрофата“, обясниха още от НСО.

 

 

14-годишното момче, което бе блъснато, е с тежка лицево-челюстна травма, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка и множество други травми. Към този час животът му е извън опасност.

 

 

Още веднъж поднасяме извиненията на службата. В постоянен контакт сме с болница „Света Анна“ и се надяваме детето бързо да се възстанови, казаха още от НСО.

 

 

 

От службата отказаха да коментират кого е возил автомобилът им преди да стане катастрофата, тъй като това били обстоятелства, които не касаят самия инцидент.

 

 

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

 

Оф нюз, Епицентър, фейсбук

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024