ОБЩЕСТВО

НЕ! Технополис се подиграва с клиенти

НЕ! Технополис се подиграва с клиенти

 

technopolis-store-photo1

 

 

Технополис в тъжния мол, носещ името на България, се подиграва с клиентите и със закона за потребителите. Ето какво разказват наши читатели и приятели, съобщава сайтът „19 минути“:

 


„След като купихме оттам преди дни телефон от добра марка и той не проработи, решихме да го върнем. С кутията, с найлоновите пликчета за апарата и слушалката, в идеален вид. Разбира се, и с касовата бележка.

 


Касиерката отказа да го приеме. Продавачът отказа да го приеме. Трябваше да дойде управителят – което не беше проблем – на хилядите квадрати площ имаше само още двама клиенти – млада и озъртаща се двойка, която нямаше конкретен интерес, а си гледаше.

 

 


След като видя, че изискваните по закон за връщане на стока в определения срок атрибути: опаковка и касова бележка, гаранционна карта и т.н., са налице, той изтъкна „търговския вид“.

 

 
Нещо като нищо на света. Което е като „несъобразената скорост“, която КАТ винаги изтъква, когато няма как да обясни нещо – като трагедия например. Не казва висока или ниска скорост, понеже не знае – „несъобразена“.

 

 

 

Възразихме, че търговският вид си е какъвто е бил, а телефонът, апропо, не работи. И не е въпросът за парите, а за ненужността на стоката.

 

 

 

 

Огромната сума, която Технополис, както всеки би помислил в такава ситуация, явно се затруднява да върне беше нещастните 20 лв.

 

 

 

Чак ни стана неудобно за петимата души от персонала, които ни наобиколиха с влажни погледи, понеже нямаше как да си кажат истината.

 

 

И решихме великодушно да им оставим телефона, да се опитат да го пробутат и на друг – телефоните няма как да ги пробвате работят или не в условията на магазина.

 

 

 

На нас това ни е втори случай в същия търговски обект, след като пак там ни пробутаха неработещо „универсално“ дистанционно управление за телевизор.

 

 

 

Целта беше то да не става и да трябва да си купим на следващото идване цял телевизор. Което и се получи.

 

 

 

Та при плащането на телевизора, вместо да сложи картата в апарата на съответната банка, касиерката нарочно я сложи в друг. Хей така, за доброто настроение на клиента и за да не трябва обектът да връща пари по бонус програмата на финансовата институция. Прецакване с „десетки левове“, както пее Ъпсурт.

 

 

 

Бяхме се зарекли повече да не им стъпваме на тези, които се подиграват по този отвратителен начин с клиентите си. Ама от добро сърце и поради географска близост направихме втора грешка. За щастие за дребни пари.
Но лошото чувство остава!

 

 

 

Ще напомняме, че Технополис НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА!

 

 

 

А на собственика пишем със загриженост:

 

 

 

Вашите служители явно не съзнават, че за разлика от Софийска вода например, Технополис не е монополист – човек може, а в случая направо се и налага да отиде при следващия с Техно- в името.

 

 

 

Пък собственикът да се чуди защо плаща на тези очевидно не дотам разсъдливи управители, които и при най-добро желание на редовите продавачи, могат да убият бранда. И го правят!

 

19 минути

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024
431052638_940691167444585_7286727861665877149_n_(1)_3578417369197097453_big

В „Овча купел“ ври и кипи, хората са по улиците / СНИМКИ

март 12, 2024
коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
банкоматbig_big_atm-1524870_960_720

Голяма банка у нас блокира сметки, ако от тях не се теглят пари 12 месеца

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024