Политика

От Мадрид Борисов обеща да увеличи продължителността на живота

От Мадрид Борисов обеща да увеличи продължителността на живота

мадридc97750df4122aef5f45d12741170c87f

 

 

 

Премиерът Борисов заедно с делегати от близо 200 държави са на конференция в Мадрид, за да уточнят последните детайли по правилата за прилагане на Парижкото споразумение.

 

 

 

Те трябва да решат как да се създаде функционираща система за международна търговия с емисии и как да бъдат компенсирани бедните страни за загубите, които понасят от покачването на морското равнище и други последици от климатичните промени.

 

 

 

По време на конференцията българският министър-председател обеща да защити нашите въглищни централи и някои вредни производства, които за съжаление имаме. „Те обаче казват – мислете първо за продължителността и за качеството на живот – защото за пет или десет хиляди души можете да намерите работа”, подчерта Бойко Борисов.

 

 

 

И добави: „За да увеличим продължителността и качеството на живот – сигурно ще струва скъпо – но ще се опитаме да го направим”.

 

 

 

Той изтъкна, че е необходим широк обществен дебат дали искаме да живеем в „този смог”.

От своята фейсбук страница Бойко Борисов информира, че е разговарял с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

 

 

„Сърдечно й пожелах успех на новата позиция. И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения”, пише премиерът.

 

 

 

Европейският съюз е отговорен за едва 9 процента от парниковите емисии в света, затова страната ни застъпва становището, че ЕС не може да се справи самостоятелно с проблема без поне толкова активно участие и на другите големи емитери (Китай, Индия и САЩ), се посочва в официално прессъобщение на Министерски съвет. В същото време Европа, благодарение на опита и силно развитите си технологии, играе водеща роля в борбата с климатичните промени.

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024