Политика

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

 

1576170069

 

„Никога не съм губил хора и техника“, заяви днес държавният глава по повод думи на премиера Борисов от вчера, че не е харесвал Радев, докато е бил шеф на Военновъздушните сили. „Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа“, заяви снощи министър-председателят по адрес на президента.

 

„Искам да благодаря на всички, които са служили на държавата. Като командир във Военновъздушните сили съм доказал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект“, каза още Радев.

 

„В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник. Не само като командир на ВВС, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза. И това е постигнато в една изключително сложна обстановка с множество рискови фактори за полетите.

 

 

 

И не само, че не съм губил хора и техника, а заедно с моите подчинени успяхме да трансформираме подготовката във ВВС от един закостенял модел на подготовка в един прогресивен, съвременен модел, така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори. Мога да ви кажа, че това е постигнато не защото съм опростявал подготовката и да треперя да не би някой да загине, а напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени ние сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех“, подчерта Радев пред журналисти преди официалната церемония по повод 60-тата годишнина на Софийския градски съд.

 

Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери, каза още той..
„Днес получих предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор, предстои описаната в Конституция процедура за назначаване на новия главен прокурор“, каза още държавният глава.
Припомняме, че днес представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че следващата сряда е възможно Иван Гешев да встъпи като главен прокурор. Магдалинчев обясни, че вече е подписал писмо до държавния глава, с което се предлага издаване на указ за предсрочно прекратяване на мандата на настоящия главен прокурор.

 
Сотир Цацаров беше избран вчера за шеф на КПКОНПИ, той веднага подаде оставка във ВСС, а днес тя бе гласувана.

 

Според Боян Магдалинчев няма смисъл нещата да се точат и влачат.

 

Радев отговори на Борисов: Като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024