Политика

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

 

Скандалът с охраната на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и на депутата от Движението Делян Пеевски се оказа по-голям от очакваното.

 

 

Оказа се, че двамата се пазят по някакви странни правила и по много странна симбиоза между частното и държавното, като Движението давало частни коли, а пък офицери от службата охранявали, но получавали заплати от НСО, защото ДПС не можело да им плаща по закон заплатите. Това се разбра от изявление на сегашния лидер на ДПС.

 

 

 

 

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО, обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред „Дарик“.

 

 

„Сега да ви кажа каква е сегашната картина и какво ще предприемем. За сегашната картина само да ви кажа, ние коли и техника самите ние си предоставяме на НСО, можете да го проверите, от години наред, на ДПС. И за господин Пеевски, и за господин Доган. Можете да проверите, тя е публична информация, години назад. Колите са наши. Единственото, което се осигурява, са заплатите, защото ние няма как като партия да плащаме заплати на служители на НСО. Нали ме разбирате?

 

 

 

И от тази гледна точка, самите ние като ДПС веднага след Нова година ще предприемем законови промени, особено за НСО, не за нещо друго, не може да се експлоатира една такава тема. Когато става въпрос за сигурността на български граждани, когато са застрашени, някой да експлоатира темата. Друг е въпросът, че години наред техниката сме я доставяли ние. Единственото нещо, което се заплаща, са заплатите на служителите“, обяви Карадайъ.

 

 

Изобщо не става ясно по какви точно правила високо специализирани и високоплатени офицери се возят на частни коли, за да пазят например частно лице, каквото определено в момента е Доган. Не става ясно и на какви законови основания изобщо НСО ползва частни коли, за да пазят заплашен депутат.

Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО.

 

 

 

„Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки”, каза Карадайъ.

 

 

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

 

Факти БГ

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024