Криминално

Цветомир Найденов: Васил Божков заплаши, че ще ни убие заедно с Кирил Домусчиев

Цветомир Найденов: Васил Божков заплаши, че ще ни убие заедно с Кирил Домусчиев

bo_naiden
„Въобще няма вътрешен проблем. Проблемът е, че Васил Божков ни заплаши с убийство – мен и брат ми, ако не му прехвърлим нашия семеен бизнес, който ние сме изграждали 30 години. Ние сме партньори с него в едни фирми, в едни бизнеси, но в други бизнеси сме конкуренти. Той на 12 юни тази година ни заплаши, че ако не му прехвърлим нашия бизнес – 51%, ще ни убие заедно с Кирил Домусчиев“.

Това съобщи Цветомир Найденов, един от собствениците на Efbet, в интервю за предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV +.

 

„Той го каза това пред мен, брат ми и пред баща ми“, поясни Найденов.

 

Бизнесменът разкри, че един от сигналите, които са подадени до Прокуратурата, освен че има за заплаха за убийство, има и за рекет, защото Божков им е поискал 10 млн. на година.

 

„Заплаши ни, че ни е купил за 40 млн. мен и брат ми. Тези разговори ги имаме и ще ги извадим пред всички. Ще представим случая такъв, какъвто е“, заяви отново Цветомир Найденов.
„В Еврофутбол сме партньори от 1993 г.. Сезираме прокуратурата чак сега, защото той ни заплаши на 12 юни тази година. Човек, който говори истината, не е уязвим. Срещу Efbet няма проверка. Има проверки във фирми, в които Васил Божков ни е съдружник заедно с други лица. Счетоводството е водено от негови счетоводители. Никъде по света не сме разследвани“, каза Найденов.

 

Относно твърденията в румънски сайт, че има разследвания срещу него, той заяви, че точно в този сайт срещу 120 евро (240 лв.) могат да напишат всички.Топ журналист ще дойде по наша покана, за да покаже всичко, разкри Найденов.

 

Бизнесменът каза още: „Ние сме подали сигнали до главния прокурор, специализираната прокуратура за заплахите за убийство и за нарушенията, които сме установили. Също тези сигнали са подадени до Европейската комисия, Европейския главен прокурор, Американското, Английското и Немското  посолство“. И поясни, че сигналите са заведени, но отговор към момента няма по тях.

 

Попитан защо е бил замразен Законът за регулация в хазарта на Валери Симеонов, Найденов отговори, че няма никаква идея. „Хазартът в България е добре регулиран“, обясни още той.
„Ние работим по Закона за хазарта, не само в България, а и в другите страни. Така работи нашето семейство“, заяви Цветомир Найденов. „То има лицензи в почти 10 държави от ЕС. Хазартът в България е добре регулиран, според мен. В Румъния, в Гърция хазартът е поне три пъти по-развит от България. Не казвам, че няма нужда от допълнителен рестриктивен закон, а казвам, че не съм достатъчно компетентен“, обясни той.

 

На въпрос дали чувства лична вина за нещо, бизнесменът отговори: „Да чувствам вина, защото имам издадени лицензи и си плащаме данъците?“.

 

Фрог нюз

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024