ОБЩЕСТВО

Бащата на убитата зверски Андреа: Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея

Бащата на убитата зверски Андреа: Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея

bashtata-ubitata-zverski-andrea-ako-935

 

 

 

„Хората са съпричастни с болката ми. Детето ми беше убито по най-бруталния начин. Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея. Трябваше да работя в чужбина, за да ги издържам. Държавата гони хората. Тук няма сигурност”, заяви почерненият баща на Андреа от Галиче.

Местните жители се събраха на протест по-рано днес в селото с искане за промяна в закона и доживотна присъда за Аксел.

 

Той допълни, че всеки ден се е чувал с детето си по телефона. „Андреа не е имала никакви отношения с Аксел. Всички го знаят какъв е. Той е психически недобре”, каза още бащата на Андреа пред Нова тв. По думите му момичето е имало приятел, който също е в тежко състояние след случилото се.

Аксел е криминално проявен. Преди година той пребил жестоко жител на Галиче с камъни. „Битият е с леки психически отклонения, но е безобиден. Обадих се на кмета. Полицията веднага дойде и го отведоха. Имам 4 внучки и се страхувам какво може да стане, ако излезе на свобода”, каза Веселин.

 

Според местните, цялото семейство на Аксел е опасно. „Баща му е същият. Насилвал е майка му. След 10 години убиецът на Андреа ще излезе на свобода, ще създаде семейство и ще го възпита по същия начин.

 

 

„Ще има още почернени семейства”, споделиха жителите на Галиче. В селото се говори, че по-малкият брат на Аксел му е помогнал да прикрие престъплението.

 

 

Темата с тежките престъпления, извършени от деца, коментира и социалният антрополог Харалан Александров.

 

 
„Това дете да убие дете е възможно, когато няма възпитание, отглеждане. Няма ги родителите, няма го добрият пример. Обикновено такива хора още като деца бият животни, нападат съучениците си. Тоест, от ранна детска възраст може да разберем дали детето има подобни наклонности ”, заяви Александров.

 

18-годишната Андреа беше намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее, на 11 януари сутринта. За жестокото престъпление бяха арестувани двама, а на 12 януари мъж, известен в Галиче с името Аксел, направи пълни самопризнания пред разследващите.

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ниноваbig_2f14

Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи!

януари 14, 2020
big_30_24b5

Взривеният блок във Варна е негоден за обитаване. Съседи разкриха самоличността на жертвите

януари 14, 2020
d0340ee5fe1241e7823756ed9037a31c

„Търкането на талони“ краде от най-бедните, а вижте колко печелят организаторите

януари 14, 2020
pensioner

България в ЕС: Отчаян дядо гасне в мъки с тумор и пенсия 200 лева няма пари за лекарства

януари 14, 2020
f3178d5a059f2dca762facba073904ed_XL

Стефан Данаилов в писмо до студентите си: Когато капките на злобата или неуспеха се стоварят върху младите ви глави, не се отчайвайте…

януари 13, 2020
811-158439-1_wide

Малката коалиция реши окончателно кого да предложи за екоминистър – ето кой сяда в стола на Нено Димов

януари 13, 2020