Политика

Близнашки: Тежка нощ очаква Радев. Естественият изход е оставка

Близнашки: Тежка нощ очаква Радев. Естественият изход е оставка

georgi-bliznashki-nova
Тази нощ Радев ще трябва да вземе едни от най-тежките и важни решения в живота си. Естественият изход за него е оставка. Иначе започва ходене по мъките. Това заяви в предаването “Денят ON AIR” бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

„Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин – с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд“, смята Близнашки и допълни – искането на държавния глава е подкладило огъня и нещата са придобили неочакван развой.

 

„Държавният глава доста предизвиквателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация“, каза още Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

 

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

„Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният“, допълни професорът.

 

Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

 

„Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго – имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора“, посочи Близнашки.

 

 

„Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури – това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш“, допълни още бившият служебен премиер.

 

ОТ ФОРУМА:

Ако обявят конкурс за гъзолизци тоя ще сред основните претенденти за спечелването му.

 

Няма нарушение от страна на президента. Моралните причини не са правна категория. Пък и няма нарушение на морала, дори и на социалистическия морал, а разликата между морал и социалистически морал е като между стол и електрически стол.

Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

7764556

Менда Стоянова: Ще се наложи извънредното положение да бъде удължено

април 1, 2020
kacarov2

Д-р Стойчо Кацаров: Има нещо гнило в тази пандемия

април 1, 2020
big_swe

Мутафчийски: Ако пробите на депутатите са отрицателни, ще продължат да работят. Не можем да закрием държавата

април 1, 2020
big_3813

Караянчева с извънредна новина: Коронавирусът влезе в парламента, депутат даде положителен тест

март 31, 2020
big_waz

Ананиев: Целта на нашите мерки е кривата на пика да бъде по-плавна

март 31, 2020
a6ca40bb25ff3d5114c69cf1957e39b9

Обещаните от Борисов премии не са за всички медици от първа линия, ето само кои ще получат по 1000 лева

март 31, 2020