ИНЦИДЕНТИ

Втори човек е загинал при взрива във Варна. Мъжът от запаления апартамент изнесъл снощи багажа си

Втори човек е загинал при взрива във Варна. Мъжът от запаления апартамент изнесъл снощи багажа си

big_30_2

 

 

Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна, съобщава Varna24.bg.

На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

 

 

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

 

 

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

 

 

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

 

 

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

big_Im

Потресаващо! Стана ясно защо Аксел е убил и изнасилил Андрея и какво е правил след това

януари 13, 2020
geshev_prb2.m

Гешев и Младен Маринов на спецакция в Галиче, за да покажат, че „има държава“

януари 13, 2020
be5948d402ecfda0445f52310a7fd4ed

Има загинала при взрива във Варна, издирват опасния отмъстител на разведената си любовница

януари 13, 2020
0ad4935236adebce78833de47c03deeb

Ужас в ранни зори: Силен взрив разтърси варненски квартал

януари 13, 2020
big_11

Трагична развръзка?! Туристи откриха труп на жена на Витоша, дали това не е изчезналата…

януари 12, 2020
aksel-olekov-uchil-samo-parvi-klas-955

Убиецът на Андрея учил само в първи клас, откраднал 300 лева от жертвата си

януари 12, 2020