Политика

Емил Димитров-Ревизоро предложен за нов екоминистър – триумф на отрицателния подбор

Емил Димитров-Ревизоро предложен за нов екоминистър – триумф на отрицателния подбор

phpw56djl_800x_

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за нов министър на околната среда и водите, обяви преди минути лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Името бе излъчено след Съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти днес в Министерски съвет.

Ревизоро е бил предложен от ВМРО за мястото на Нено Димов – също от квотата на Патриотите в кабинета. Той подаде оставка от ареста в петък след акция на прокуратурата и задържането му във връзка с водната криза в Перник. Тогава Каракачанов определи акцията на прокуратурата като „показно убийство“. Впоследствие срещу Димов бе повдигнато обвинение за безстопанственост.

Димов е деветия министър, който си отива от поста в мандата на кабинета Борисов 3.

За да поеме поста, наследникът му трябва да бъде утвърден с гласуване от Народното събрание.

Емил Димитров Симеонов е юрист, бивш шеф на Агенция „Митници“ в кабинета „Сакскобургготски“ и настоящ депутат от гражданската квота на ВМРО. Първата му работа като министър ще е да се заеме с водната криза в родния му Перник. Ревизоро е роден там на 20 февруари 1962 г. За депутат в 44-ия парламент е избран от Шумен. В предишното Народно събрание също бе депутат, избран с листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО във Варна. Понастоящем не е член на комисията по околна среда в парламента. Законопроектите, които е внасял, също не са свързани с екологията.

 

 

 

В срещата днес участва и Валери Симеонов (НФСБ), който не коментира номинацията, но спрян от журналисти на излизане от МС заяви, че коалиционният съвет бил „изключително неприятен“, след което се сопна на репортерите, че ако не го оставят на мира, ще се обади на тел. 112 за помощ. Настроението на вицепремиера след срещата не бе по-ведро. На молбата на журналистите да говори пред микрофон и Каракачанов отвърна, че не ги е канил в Министерския съвет.

 

 

 

Номинацията на Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър е триумф на отрицателния подбор в най-бедната, най-болната и най-корумпираната държава в ЕС, коментира в мрежата Велизар Енчев.

 
Но какво да очакваме от номиниращия Ревизоро за министър, след като самият той бе катапултиран за военен министър с диплома по история, с нула познания по военно дело и без нито един ден трудов стаж извън партийната си централа на „Пиротска“. По тази сбъркана логика за здравен министър избраха не лекар, а финансист.

 

 
Отрицателният подбор във властта ще се ликвидира, когато лекарите в правителствената болница се уволнят и министри и депутати се лекуват от ревизори, историци и финансисти. А директор на болницата стане партиен секретар с пожизнен мандат. С предимство – от Банкя, завършва коментара си Енчев.

 

 

 

 

loading...
0
Политика

More in Политика

мишоbig_1420

Михаил Константинов: Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят, ако така продължава

януари 14, 2020
ниноваbig_2f14

Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи!

януари 14, 2020
811-158439-1_wide

Малката коалиция реши окончателно кого да предложи за екоминистър – ето кой сяда в стола на Нено Димов

януари 13, 2020
1575441761

Кольо Колев: Петя Аврамова да се готви! Борисов ще хвърля всичко и всички в огъня, за да оцелее!

януари 13, 2020
цветанов-1

Цветанов с остър коментар срещу управлението на Борисов, прогнозира тежка загуба при избори по време на криза

януари 13, 2020
90920-560x315-trim(113,0,1024,683)

БСП сезира прокуратурата за източването на Здравната каса

януари 13, 2020