Русия

Край бреговете на Крим Путин наблюдава мащабни военни учения в Черно море

Край бреговете на Крим Путин наблюдава мащабни военни учения в Черно море

 

крим5319719

 

Върховният главнокомандващ въоръжените сили на Руската федерация Владимир Путин наблюдава хода на съвместните бойни учения на Северния и Черноморския флот край бреговете на Крим в Черно море на борда на ракетния крайцер „Маршал Устинов“, съобщава ТАСС.

Флотилиите изпълниха ракетни стрелби, включително пускове на крилати ракети „Калибър“ и свръхзвукови аеробалистични ракети „Кинжал“. В маневрите участваха над 30 кораба, подводница от Черноморския флот и над 40 летателни апарата на въздушно-космическите сили на Русия.

„Ученията преминаха успешно“, докладва на президента главнокомндващият ВМС Николай Евменов след края на маневрите, а Путин издаде заповед за приключване на ученията.

От Черноморския флот в ученията участваха фрегатите „Адмирал Григорович“, „Адмирал Макаров“, малките ракетни кораби и ракетни катери „Орехово-Зуево“, „Набережные Челны“, „Ивановец“,големите десантни съдове „Цезарь Куников“ и „Азов“, патрулните кораби „Дмитрий Рогачев“ и „Василий Быков“, подводницата „Колпино“, както и малки съдове против подводници.

От Северния флот в маневрите участваха ракетният крайцер „Маршал Устинов“, на борда на който бе походният щаб, в който бяха президентът Путин, министърът на отбраната Сергей Шойгу и командващият Евменов. В учения взе участие и големият кораб против подводници „Вицеадмирал Кулаков“.

В хода на ученията на авиацията двойка изтребители МиГ-31К изпълни бойна стрелба с ракета „Кинжал“ по цел на един от полигоните.

Екипажите на фрегатата „Адмирал Григорович“, малкия ракетен кораб „Орехово-Зуево“ и подводницата „Колпино“ изпълниха пускове от подводно и надводно положение на ракети „Калибър“.

Екипажите на ракетните катери от ЧФ „Ивановец“ и „Набережные Челны“ изпълниха стрелби с противокорабни ракети „Москит“. Бойните разчети на бреговия ракетен комплекс „Утес“ от Черноморския флот изпълниха два ракетни пуска по цели, имитиращи кораби на условния противник.

В учението взеха участие и многоцелеви изтребители Су-30СМ, фронтови бомбардировачи Су-24М и стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-95. Непрекъснатото визуално наблюдение на маневрите беше осигурено от дронове.

loading...
Русия

More in Русия

big_30_5

COVID-19 настъпва със страшна сила в Русия и Беларус, СЗО зове властите да засилят социалната изолация

април 25, 2020
putin-darjim-koronavirusa-pod-kontrol-1

Путин: Държим коронавируса под контрол

април 19, 2020
92780-560x315-trim(111,0,783,504)

Кремъл отложи парада на 9 май след призив на руски ветерани от войната към Путин

април 16, 2020
prizovaha-putin-da-otmeni-parada-1

Ветерани от войната призоваха Путин да отмени парада

април 15, 2020
v-rusiia-zapochnaha-da-lekuvat-426

В Русия започнаха да лекуват коронавирус по нов начин

април 9, 2020
русия768x432

Москва обмисля наказания за премахване на паметници на съветските воини в чужбина

април 9, 2020