Политика

Михаил Константинов: Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят, ако така продължава

Михаил Константинов: Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят, ако така продължава

мишоbig_287

 

 

 

“За съжаление новините не са много добри и трябва да се подготвим за това, което ни чака. Чака ни суша и безводие”.

Това заяви пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на “Информационно обслужване”, която работи по IT проекти на министерства и държавни агенции, а също така и по време на избори.

 

 

 

“Трябва да се види какви мерки могат да се вземат”, каза още той и добави, че това, което наблюдаваме в момента, сме го гледали точно преди 25 години, когато към края на 1994 г. София е оставена без вода. “Тогава някакви идиоти източиха водата, за да въртят две малки електроцентрали и да дадат вода на “Кремиковци”.

 

 

 

“Ще бъдат направени опити отново да се източи и малкото останала вода в язовирите – прогнозира Константинов. – Затова трябва да се каже какво да се направи. Първо трябва да се прекрати използването на водата в българските водоеми и язовири за всякакви други нужди, освен за питейно-битови нужди.

 

 

 

Поне тези, които са за такива нужди, защото има такива, които са за промишлени нужди. Там където са ползвали вода за питейни нужди, предприятията да бъдат така добри да си направят сондажи. Искам само да припомня, че за всеки кубичен метър вода над земята има 50 под земята.

 

 

 

Само 2 стотни от процента на всичката вода по земното кълбо е сладка, т.е. 1/5000 част. Същевременно подземните води са около 1%, т.е. 50 пъти повече, отколкото водата, която е отгоре. Ясно е, че трябва да се правят сондажи и да се черпи, както е и било. Само че на някои предприятия им е по-евтино да си купят за без пари вода и да не се занимават с това да търсят собствени водоизточници.

 

 

 

 

Ние един обикновен сервиз ходим да го глобяваме, че не си е направил сонда, дето неговата консумация е нищожна, а оставяме гигантски разхитители на вода. Това просто трябва да се прекрати”. Константинов твърди, че трябва да се реши за живота и здравето на хората ли ще се тревожим, или за парите на предприятията. “Ние идиоти ли сме, или само така изглеждаме – попита той. – Това просто трябва да се прекрати, това е безумие и не може така да продължава.

 

 

 

 

Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят.

И с право, ако така продължава. Трябва да си напълно ненормален първо да го направиш това нещо и второ да настояваш още да го правиш (б.р. – визирайки “Стомана” – Перник, който поиска, въпреки празния язовир “Студена”, отново да взима вода оттам)”.

 

 

 

Константинов смята, че министерска оставка не решава въпроса. “Не му завиждам на този, който ще поеме водите. Но във всичките си ведомства той първо трябва да вземе специалисти – да разкара калинките.”

loading...
0
Политика

More in Политика

ниноваbig_2f14

Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи!

януари 14, 2020
811-158439-1_wide

Малката коалиция реши окончателно кого да предложи за екоминистър – ето кой сяда в стола на Нено Димов

януари 13, 2020
1575441761

Кольо Колев: Петя Аврамова да се готви! Борисов ще хвърля всичко и всички в огъня, за да оцелее!

януари 13, 2020
цветанов-1

Цветанов с остър коментар срещу управлението на Борисов, прогнозира тежка загуба при избори по време на криза

януари 13, 2020
90920-560x315-trim(113,0,1024,683)

БСП сезира прокуратурата за източването на Здравната каса

януари 13, 2020
ss

Засечени са 16 случая на внос на радиоактивни отпадъци в България

януари 13, 2020