Коментари

ШАХ И МАТ! Борисов е в такова положение

ШАХ И МАТ! Борисов е в такова положение

ченаловаphpoi3q6n_800x

 

 

ШАХ И МАТ!
Борисов е в такова положение.

През декември 2019г. САЩ гласува санкциите за изпълнителите на „Северен поток 2“ и „Турски поток“ , които са част от документите, съпровождащи закона за разходите за отбрана на САЩ през новата фискална година.

 
Санкциите се изразяват в пълно блокиране на всички активи в САЩ на съответната компания, забрана да се прави бизнес с нея и затваряне на границите на страната за нейни представители.

 
Законът определя администрацията да разкрие в рамките на 60 дни кои компании са работили по „Северен поток 2“ и „Турски поток“ и да ги включи в списък за санкциониране.

България строи втората тръба от “ Турски поток на своя територия от турската до сръбската граница като част от този проект.

Борисов беше открито критикуван от Владимир Путин , че бави строителството и че Русия ще намери алтернативен маршрут към Сърбия.

В отговор Борисов припна да инспектира строителството на българския участък и да се заканва, че ще изпрати снимки на Путин.

 

 

На 8. 01. 2020г. в Турция беше официално открит „Турски поток“.Датата беше предварително обявена.И точно в същия ден в България пристигна Комисия по Стратегическото споразумение, подписано от Тръмп и Борисов няколко месеца по- рано.Към 8.01.2020г. санкциите срещу изпълнителите на газопреносната мрежа са гласувани.

 

 

Двете тръби са изведени до турския бряг, но санкциите поставят под заплаха евентуалното изграждане на планираните още две, както и работещите по довършването на проекта.

 

 

 

В същото време Русия и Украйна се споразумяха за удължаване на изтичащият на 1.01. 2020г.договор за пренос на руски газ през украинската мрежа към Централна и Западна Европа .

 

 

Какво ще прави Борисов?

 

 
Шаматистът Борисов, който реши да играе партия шах с две могъщи държави падна в собствения си капан.
Международната политика не е футбол на Банкянско игрище и никой няма услужливо да му подаде топката пред празна врата, докато вратаря съзнателно е ослепял и се е парализирал.

 

 

 

В шахмата това се нарича положение „ШАХ!“ и е възможно в политиката когато се играе срещу предател на националните интереси.
Борисов няма как да се справи защото пътят му до и във властта е изминат благодарение на престъпна дейност.И Русия и САЩ разполагат с факти и доказателства, които ще го унищожат мигновено.За това Борисов се гърчи и целува нозете на всеки господар.Твърде е компрометиран и уязвим за да се противопостави.Твърде е деградирал морално за да знае и цени понятието „национален интерес“.

 

 
Когато американската делегация постави на 8.01.въпроса за върховенството на закона Борисов със замъглено съзнание рече“Защо със сопата?!“.После намеси гордият български народ, който нямало да допусне намеса във вътрешната политика..

 

 

 

Русия и САЩ дишат във врата на Борисов.В ума му дрънчат вериги и се надпреварват видения на затвори.
Българският народ с погнуса е извърнал глава с побелели от напрежение юмруци.

И сега вече следва „МАТ!“.

 

 

Румяна Ченалова

loading...
0
Коментари

More in Коментари

8855b311dd4f4c51a38ae626591bffa7

Язовир „Студена“ е източен през пръскачките на парламента

януари 10, 2020
big_14da

Бенатова: А къде е Лиляна Павлова? Арестите за водната криза са за протежета на отлюспения Цветанов

януари 10, 2020
991-ratio-neno-dimov-biografiia-678x381

Вината на „бушона“ Нено

януари 9, 2020
цветеславаaf13b0667_cveteslava-bgnes

Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание

януари 9, 2020
petar-678x381

ЗАЩО СЕ КРИЯТ ДЕМОГРАФСКИТЕ ДАННИ ЗА 2019 ГОД.?

януари 8, 2020
alena

Звездите казват, че хората живеят добре и не трябва да са злонамерени към Бойко, иначе ще им се върне

януари 7, 2020