Политика

Арестуваната Ирена Соколова се шири в палат за 1 млн. лева ( СНИМКИ )

Арестуваната Ирена Соколова се шири в палат за 1 млн. лева ( СНИМКИ )

 

item_irenasokolova

 

Арестуваната тази сутрин при мащабна акция на ДАНС и Специализираната прокуратура Ирена Соколова, бивш областен управител на Перник и екс депутат от ГЕРБ, се шири в тузарски апартамент от близо 250 квадрата в луксозната резиденция „Анастасия” в софийския квартал „Гоце Делчев”, пише Лупа БГ.

 

 

Просторното жилище на 48-годишната перничанка е ситуирано на 4-ия етаж в помпозната сграда, построена през 2013 г. от окъпания в съмнителна слава предприемач Димитър Барбуков в района „Мотописта” досами оживения бул. „България”. Съседи на Ирена Соколова издават, че тя се нанесла със съпруга си Евгени в баровското жилище преди около 5 години. Наскоро с апартамент в резиденция „Анастасия” се сдобила и голямата дъщеря на Соколова – Александра. Възможно е обаче тя да е под наем.

 

 

Обитавания от Ирена Соколова апартамент в резиденцията е с изглед към Витоша и е възможно най-големия, който се е предлагал за продажба. Цената му доближава 1 милион лева. С жилище в резиденцията разполага и Евгени Минчев, който от години е близък с Барбукови.

 

Собствениците на ВИП жилища в резиденция „Анастасия” ползват 5-звезден сервиз целогодишно. Камериерки, сервитьори и охранители обслужват денонощно обитателите на олигархичния жилищен комплекс. Голямата гордост на резиденцията са общите пространства.

 

„Резиденция „Анастасия” не е нито първата, нито единствена резиденция в София, но има характеристики и атмосфера, които я правят уникална: тържествено и богато декорирано фоайе, тежка ламперия от дърво, плетеница на пода от 8 вида мрамор и оникс, огромни кристални полилеи, уникални акценти и елементи, произведения на изкуството, много малки вещи и детайли, които те отпускат и пренасят в нов свят.

 

В един от ъглите има библиотека с богата литература, така че може просто да влезеш и да почетеш книжка – английска, руска и българска литература; в другия ъгъл се мъдри  роял на цели 280 години, инкрустиран със седеф, с клавиши от слонова кост;  може да вкусиш глътка изкуство в напрегнатия ден в откритата галерия на Резиденцията, защото от всеки ъгъл наднича платно на значим художник”, примамват заможните българи да си купят апартамент в „Анастасия” имотните брокери.

 

Роялът във фоайето на Ирена Соколова е инкрустиран със седеф, а клавишите му са от слонова кост

Ирена Соколова е собственик на най-големия апартамент от 250 квадратни метра в тузарската Резиденция „Анастасия“

 

Ирена Соколова очевидно няма проблеми с финансите. Преди години тя бе атакувана, че е част от кръга „Котараците” в Перник. Нейният шурей Юрий Соколов, брат на мъжа й Евгени, е изпълнителен директор в няколко от фирмите на пернишките бизнесмени Иван Асенов и Богомил Гьорев, известни като Котараците.

 

Ирена Соколова бе арестувана днес сутринта заради водната криза в Перник, а в града на стоманата бе задържан и доскорошния началник на местното ВиК Иван Витанов. По думите на главния прокурор Иван Гешев, днес и утре ще бъдат разпитани над 30 души, като се проверява и ремонтът на язовирната стена на язовир „Студена”. Водоемът, от който Перник черпи питейна вода, е почти празен, макар през 2016 г. да бе ремонтиран с 32 милиона лева, отпуснати от Световната банка.

 

 

Според информация на Lupa.bg, има съмнения, че голяма част от ремонтните дейности и укрепването на язовирната стена са били фиктивни.

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024