ОБЩЕСТВО

Бивш военен съдия и следовател иска Гешев да бъде разследван за държавна измяна и опит за преврат

Бивш военен съдия и следовател иска Гешев да бъде разследван за държавна измяна и опит за преврат

prokuratura_geshev

 

 

 

ДО

ВОЕННА ПРОКУРАТУРА

ГР.СОФИЯ

КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н Военен прокурор,

В близките дни гл.прокурор Иван Гешев направи няколко изявления, от които стана известно, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство против командира на ВВС генерал майор Цанко Стойковq група други военнослужещи и волнонаемни служители – за извършено престъпление по чл.321 ал.6 от НК.

В същото време Специализираната прокуратура публикува Постановление за спиране на наказателно производство от 23.01.2020 г., от което е видно, че по досъдебното производство са извършени многобройни следствени действия от СО-СП, като са прилагани и СРС. От проведените разговори между генерал майор Стойков и мъж № 2 и №3 се установява, че някакъв политически секретар от Министерството на отбраната е участвал в разследването против групата военнослужещи и президента на РБ.

Прокурорите от Специализираната прокуратура и следователите към СП са нарушили чл.287, чл.388, чл.28, чл.29 и чл.35 от НПК, поради което извършените от тях процесуални действия са нищожни.

Налице е организирана престъпна група в състав: Гл.прокурор Иван Гешев, наблюдаващи прокурори от СП, следователи към СП и военнослужещи от Министерството на отбраната /помагачи и подбудители/, които са участвали в незаконното разследване на командира на ВВС, волнонаемната служителка Десислава Радева и президента на РБ г-н Румен Радев.

Поради участието на военнослужещи в престъпната група – компетентна да проведе разследването е Военна прокуратура-София, която следва да извърши:

1.Да извърши предварителна проверка, след което да се прецени налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство против командира на ВВС.

2.Да образувате досъдебно производство против престъпната група, като извършите следното:

а/ Да поискате СП да изпрати на Военната прокуратура всички материали приложени към досъденото производство, което е образувано против военнослужещите.

б/ Да установите военнослужещите, които са участвали в престъпната група и ги привлечете като обвиняеми.

в/ Да повдигнете обвинения на гл.прокурор Иван Гешев, наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура и следователите, които незаконно са разследвали военнослужещите, волнонаемната служителка Десислава Радева и президента на РБ.

г/ На цялата престъпна група да вземете мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

е/ Да извършите претърсване в кабинетите и жилищата на ИВАН ГЕШЕВ, наблюдаващите прокурори и следователите за документи, които ги уличават в държавна измяна и опит за преврат – противозаконно отстраняване на Румен Радев от длъжността Президент на РБ.

Уважаеми г-да Конституционни съдии,

Моля,

Конституционният съд да прекрати образуваното дело по искане на главния прокурор Иван Гешев за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България, тъй като приложените към искането на главния прокурор документи са нищожни – разследването против командира на ВВС е извършено от некомпетентната Специализирана прокуратура.

31.01.2020 г. С уважение:

с.Струпец, общ.Сливен Станьо Тенев

Бивш военен следовател

Бивш военен съдия

Източник: Capitan.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024