Политика

БСП внася вота на недоверие към правителството

БСП внася вота на недоверие към правителството

 

phpmdaofw_800x_

 

Очаква се днес БСП да внесе в Народното събрание вота си на недоверие към правителството за провал в политиката в сектор „Околна среда и води“. Той е четвъртият на левицата срещу кабинета.

 

Водната криза в Перник, незаконно внесеният италиански боклук у нас, хронично мръсния въздух и липсата на адекватни мерки по проблемите и на визия за управление на сектора са мотивите на социалистите да поискат оставка на правителството. Те са категорични, че отговорността стига до премиера, а не спира до оставката на обвинения в безстопанственост и подал оставка министър на околната среда и водите Нено Димов.

 

 

 

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем.

 

 

В същото време постоянно се увеличаваха цените на водата за граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при анонсирането на намерението за внасяне на вот на недоверие към кабинета на 30 декември 2019 г.

 

 

Парламентарната група на „БСП за България“ проведе консултации с ДПС, Воля и независимите народни представители на 16 и 17 януари. Ако всички поканени подкрепят вота на недоверие, общият брой на народни представители ще бъде 124, коментират от БСП.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024