Политика

Валентин Златев: Кметът на Ботевград е олигарх, аз не съм, но съм ”лош”, защото съм богат

Валентин Златев: Кметът на Ботевград е олигарх, аз не съм, но съм ”лош”, защото съм богат

zlatev
”Не си говоря с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, виждал съм го точно два пъти. Попитайте го къде е водата от язовир ”Бебереш” и къде са парите, които се събират за ползваната вода. На територията на общината действа организирана престъпна група, която събира пари за 9 млн. куб. метра вода, а дава пари на държавата за 2 млн. куб метра вода.

Ще сигнализирам компетентните органи. Става въпрос за кражба от населението на Ботевград, става въпрос за ощетяване на държавата и това става със знанието на кмета Гавалюгов“. Това заяви пред бТВ бизнесменът Валентин Златев, който е собственик на язовир „Бебреш“.

 
Израснал съм в Ботевград и никога не си спомням да е имало проблем с водата. Пил съм винаги вода от крана на чешмата. Защо сега ботевградчани пият най-мръсната вода – не знам. Има разрешение за 28 сондажа и водохващания за питейна вода на Ботевград, но язовирът не е сред тях. Язовир „Бебреш“ е построен за напояване и за промишлени цели и не е лицензиран за питейни нужди. Кой кога е решил да унищожи тези 28 водоизточника и е решил да водохваща от язовира – не знам. Това са въпросите, които трябва да получат отговор.

 

„Басейнова дирекция е сезирала прокуратурата, че водата се подава от язовир „Бебреш“ към Ботевград без дори да се пречиства. Това е престъпление по НК“, каза още той.

 

 

Той обясни, че през 2016 година е съставен протокол и е констатирано, че тръбата от която може да се получава вода за Ботевград не функционира и това водоснабдяване се осъществява от 8 байпасни връзки, а през 2019 година тези връзки стават 17. Дружеството „ВиК Бебреш“ дължи на държавата около 2 млн. лева за вода, обясни още той.

 

 

Според Златев, кметът Гавалюгов е олигарх, защото отговаря точно на дефиницията за олигарх. Аз не съм олигарх, някои хора и медии ми лепят подобно определение несправедливо. Не съм помагал по никакъв начин на партии и политици. Познавам г-н Борисов, но не играя карти с него, защото той не обича да губи. Бизнесът на баща ми е абсолютно законен и чист. Аз се изпълнявам единствено задълженията си към компанията ЛУКойл и нищо повече. Кметът на Ботевград Гавалюгов се опитва да ни очерня и да внуши на хората, че богатите са лоши. На някои хора това се харесва. Но не е истина.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024