ОБЩЕСТВО

Втори протест под прозорците на Борисов поиска оставка на кабинета, окупиран бе и „Орлов мост“!

Втори протест под прозорците на Борисов поиска оставка на кабинета, окупиран бе и „Орлов мост“!

втори1-MNFD

 

 

Хиляди събра днес националният ресторантьорски протест срещу финансовия министър Владислав Горанов и Правителството и спорната Наредба № Н 18, която, по техните думи, „ограничава дребния ресторантьорски и хотелиерски бизнес“ . Протестът е подкрепен и с масивно присъствие на членове и симпатизанти на ПП Възраждане, организатори на протеста от 27 януари.

 

 

 

Малко след 12:30 часа протестиращите успяха да блокират движението по бул. „Руски“ и се стигна до сблъсъци с жандармерията. Протестиращите бяха спрени с жива верига пред парадния вход на Народното събрание.

 

 

Те скандират: “Оставка на правителството Борисов 3!”. Основните изказвания на протестиращите бяха насочени към спорната Наредба Н-18, защото ограничава дребния ресторантьорски и хотелиерски бизнес. Чуха се викове и искания за оставките на финансовия министър Владислав Горанов и на правителството като цяло. „Искам си децата! Искам си водата! Искам си живота“, викаха протестиращи.“

 

 

Двама от членовете на партия „Възраждане „ са все още в ареста след сблъсъците вчера между симпатизанти на партията и полицията пред Регионалното министерство. Прокуратурата е поискала мярка „ задържане под стража“. Това съобщи председателят на „Възражадане“ Костадин Костадинов. Задържаните са координатора за Пловдив Ангел Георгиев и кандидата за общински съветник във Варна Веселин Вешев.

 

 

 

Първоначално недоволните се събраха пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите, съобщава „Нова телевизия“.

 

 

protestparla

 

Малко след началото на демонстрацията протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет, а по-късно блокираха възловото кръстовище на Орлов мост.

 

 

„Днес парламентарната група на „БСП за България“ се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов”, написа Корнелия Нинова във Facebook.

 

 

„Истинският вот на недоверие се състоя извън парламента. Исканията на хората са справедливи. Ние ги подкрепяме. Нека всички недоволни да се обединим и продължим. Промяната е възможна. Тя е в нашите ръце”, пише още соцлидерката.

 

 

Преди ден около 1000 привърженици на партията поискаха оставката на правителството и очакваха среща с министър Аврамова заради политиката на ведомството във водния сектор. Стигна се до сблъсъци с полицията и употреба на сълзотворен газ от органите на реда.

 

 

Като политическа репресия определи Костадинов реакцията на униформените служители. Той свидетелства, че провокация от страна протестиращите не е имало, а вратата на Министерството е била счупена от полицаите. От партията отхвърлят обвиненията за готвен преврат и определят протеста си като демократично право на свободните граждани.

Петел,
Соня Мачорска
https://danubebridge2.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024