Политика

Д-р Николай Михайлов: Няма такава мафия! Главният прокурор се прави на президент

Д-р Николай Михайлов: Няма такава мафия! Главният прокурор се прави на президент

 

big_84081432_2585426728172551_8549823308307103744_n

 

„Какво става с прокуратурата и президентската институция ли? Това е някакъв разгул на противоправни действия от най-високо място.“, коментира казуса Радев – Гешев психиатърът д-р Николай Михайлов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

 

„Подслушват президента, който е избран с пряк народен вот, олицетворява нацията, има силует на загрижен и е пресрещнат от тези, които се чувстват уязвени с такава откровена бухалка, че става ясно – всеки може да бъде издърпан с куката на официализираното беззаконие, което нарича себе си правосъдие. Защото главният прокурор е изведен като своеобразен арбитраж на българския политически процес.

 

 

Той цензурира и разпределя ролите, за да наказва тези, които в конюнктурната ситуация нараняват нечий интерес. Най-непростимо е едно лице да посегне на този ред, като го обяви за беззаконен. Това го прави президент. Тази съдба не би сполетяла никого, ако думите му нямаха ефект и не произвеждаха резултат. Правосъдието реагира, угрижено за конституцията и за държавна измяна – това е толкова грубо, че много трудно може да бъде квалифицирано.

 

 

 

Няма обаче реакция, защото главният прокурор е недосегаемо лице по конституция. Всичко това манифестира смисъла на искането на президента за промени в конституцията, що се отася до съдебната власт, защото това не може да се търпи повече. Това не е публичен демократичен процес, това не е власт, която се упражнява по демократичен закон и според върховенството на закона.

 

 

 

Това са надзаконови и паразаконови прерогативи, но те не изразяват публична власт и справедливост. Това е много опасно. Това би трябвало да мобилизира енергия на много остро отрицание в едно общество и на голяма съпротива. Сега според мен, за да бъде всичко това плодотворно и в последна сметка в злото да се намери някакво добро, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Не може живеем така оттук нататък.

 

 

Ако човек се осведомява за възможностите на България, това, което говоря за напред е илюзорно. Но съпротивата е задължителна. Не на улицата, но народът ще трябва да изрази собственото си мнение, ние правова държава ли сме, или сме държава на хора, които управляват през институциите за собствено удоволствие, според неписан закон и според маниера на това, което се нарича в целия свят мафия.

 

 

Това е нетърпима история. По телевизията тече образът на подслушването и зверско беззаконие. Държавният глава е подслушван. Прокуратурата го препоръчва като своя правораздавателна активност. Излезе нещо по-пошло от всякаква пошлост, която можем да си представим. Генерал говори нещо на президента, който е уличен в държавна измяна. Ако на едно дете зададем въпрос какво е това – ще намери адекватен отговор. А това се препоръчва като поведение. Действащо лице – главният прокурор. Какво да мислим, ако прокурорите са това, какъв е възпитателният ефект за децата?!“, пита риторично гостът в студиото.

 

 

5 години г-н Божков печели милиарди, и никой няма да забележи – нито агенциите, нито официалната власт, нито играещите на вотове и театрализация и накрая призовават интерпол, пък той лъже, че всеки момент може да се появи. И това не е ясно, дали не е тук или интерпол го гони някъде по света. Това вече е от характера на халюцинациите. Това е зъл театър, а актьорите са уродливи.“

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024