Uncategorized

Задържани чиновници от комисията по хазарта сочат Горанов за подбудител! Как се крадат 500 млн. лв.?

Задържани чиновници от комисията по хазарта сочат Горанов за подбудител! Как се крадат 500 млн. лв.?

влади521f76a73dfa432b152e183bed9394cd_XL

 

 

Владислав Горанов е опъвал чадъра над бизнеса на Божков и останалите в хазартният сектор, като всички е трябвало да се отчитат на определен човек според “ценоразпис” определен лично от Горанов.

 

 

Схемата е работила години наред, но засега въпреки, че показанията на всички задържани сочат Горанов за подбудител на схемата, от прокуратурата мълчат.

 

 

Божков и да не е искал да дава в един момент е трябвало да прави като всички останали, за да не му отнемат лиценза пише в показанията на един от задържаните, който добавя, че всички босове с хазартен бизнес дават, а всичко се отчита лично на министъра на финансите, който пък се отчита на Бойко Борисов.

 

 

Имало е договорка да си спестяват определени плащания още по времето на кабинета Борисов 2 и всичко си продължи по старият начин и в кабинета Борисов 3.

 

 

Няма човек в комисията по хазарта, който да вземе от някой бос пари, без да се отчете, като всички са наясно, че босовете, особено тези големите като Божков си говорят и с Борисов и с Горанов директно по телефона и само едно изречение и всичко може да му се случи на служителя, ако упражнява рекет и взема подкупи без знанието на министъра си, в случая Горанов.

 

 

 

Иначе схемата с рекета е във всички министерства, защото черните каси за избори трябва да се пълнят постоянно според Горанов и Борисов, преди това същото се обясняваше и на министрите лично от Цветан Цветанов.

 

 

Днес главният прокурор обяви, че Васил Божков (Черепа) се разследва за “половин милиард” лева. Откраднати, неплатени, скрити и пр.

В същото време обаче, разследването не мръдва “над” Комисията по хазарта, което е меко казано – странно. Няма арестуван дори един заместник-министър.

Как обаче се крадат 500 милиона лева, без Бойко Борисов и Влади Горанов да знаят? Те пълни идиоти ли са? Нима хора, които предизвикаха възхищението на всички, с усвояването на европейски и български пари, са толкова “тъпи”, че да “не видят” подобно нещо?

Вярва ли някой?

Вярва ли, че дребни чиновници в Комисията по хазарта са били единственият “чадър” над Черепа, за да задигне толкова пари

🙂

 

Колкото и да са парите (не е изключено да има известно “раздуване” заради значимост от Гешев), те не са били само за Божков и за световно неизвестни човечета в Комисията. Плащано е и нагоре, а ако приложим принципа от останата част на държавното крадене, най-много е прибрал тоя най-отгоре. Той никога не е “капо”…

Нека погледнем кои са хората в Комисията по хазарта.

Председател на Държавната комисия по хазарта:

Александър Георгиев

Членове на Държавната комисия по хазарта:

Васил Панов – Национална агенция за приходите

Явор Колев – Държавна агенция Национална сигурност

Евгени Стоянов – Министерство на правосъдието

Николай Райчев – Министерство на икономиката

Всички тези членове се назначават от Министъра на финансите. Самата комисия дори не е квази-независим орган, който примерно се избира от Парламента. Директно всички вътре се назначават от Горанов. Тя дори се води “орган към министъра на финансите”.

 

 

Текстът в закона е ясен:

Чл. 16. (1) Държавният надзор върху хазарта се осъществява от Държавната комисия по хазарта, наричана по-нататък “Комисията”, към министъра на финансите. Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.

Видно от самите назначени, те са хора от НАП, ДАНС и още 2 министерства!

Абсолютно несериозно е да се твърди, че всичко се свежда само до хората вътре в комисията, а министрите нагоре “нищо не са знаели”.

Най-интересни са позициите на Явор Колев от ДАНС и Васил Панов – НАП. Едното е организацията за борба с корупцията, а другото – данъчните.

Как така Черепа е овладял целия хазарт, и е станал монополист, а ни ДАНС, ни НАП, ни Правосъдие, ни Икономика са знаели? Как не е плащал данъци и такси, а НАП не са разбрали…

🙂

На идиоти ни правят. Точно по същия начин, по който Бойко ни прави на идиоти за всичко друго.

Историята много прилича на тази с “Топлофикация” и Вальо Топлото. Тогава разследването “спря” до нивото на самия “Топлото”, той излезе престъпен гений, глава на престъпна група. Нагоре – министри, кметове, шефове на общински съвети – няма такива хора…

🙂

 

Сега – същото.

Страховитата мафия се ползва с протекция на чиновници от средно ниво, и винаги “някак” успява да изиграе безкрайно честните висши държавни ръководители.

Бойко, не сме идиоти всичките. Но вие всичките сте за бесене…

 

източници:

Добри Божилов и  https://www.xaknews.com/

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023