ОБЩЕСТВО

Полицаи закопчаха протестиращ до Партийния дом! СНИМКИ/ВИДЕО

Полицаи закопчаха протестиращ до Партийния дом! СНИМКИ/ВИДЕО

закопчахаbig_110b

 

Полицаи закопчаха протестиращ в района на сградата на Партийния дом, съобщи Булфото.

 

Задържането на участника в митинга на „Спаси Перник“ и „Възраждане“ стана след края на демонстрацията на площад „Независимост“.

 

Трима униформени поставиха белезници на заподозрения и го отведоха в полицейски бус.

 

Около 40 демонстранти са били обгазени на провеждащия се днес протест на перничани пред Министерството на регионалното развитие, след като опитаха да нахлуят в сградата, а полицията използва лютив спрей.

 

 

Мобилизирани са шест линейки, които да извозят пострадалите до очната клиника на ИСУЛ (УМБАЛ „Царица Йоанна“), търсят се и още медицински екипи.

 

 

 

Протестиращите пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството поискаха от министъра и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях заради кризата с водата в Перник.

 

Събралите се граждани дадоха на двамата министри 15 мин. време да слязат при тях.

След като протестиращите се опитаха да влязат в министерството, се стигна и до саморазправа на полицията и протестиращите.

 

 

По разказа на една от участничките в полицаите са напръскали с лютив спрей протестиращите.

Малко след това на мястото дойде жандармерия.

Протестиращите скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Двама от събралите се граждани се опитват да влязат в сградата на Министерството, но не бяха допуснати от полицаите.

 

 

 

Стотици граждани се събраха на национален протест под лозунга „Оставка на Петя Аврамова“, пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

 

 

Протестиращи искаха оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на целия кабинет „Борисов 3“.

Демонстрантите носят български знамена и голям плакат с надпис „Оставка! Време ни е за Възраждане“.

 

 

 

Протестът се организира от Инициативен комитет „Спаси Перник“, но освен перничани, които са по-малко от половината, има много хора от движение „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

 

 

 

Около 14 ч от МВР съобщиха, че при опита за влизане в министерството е счупена входната врата, а двама полицаи са пострадали – единият от хвърлен предмет, а другият – от удар с дръжката на знаме. Срещу протестиращите е ползван лютив спрей, след като те не са се подчинили на полицейските разпореждания.  Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата, допълват от пресцентъра на МВР.

 

 

 

Междувременно, малко преди 14 ч демонстрантите се оттеглиха и се отправиха към Министерския съвет.

 

Там лидерът на движение „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви своите искания.

„Писмото, което искаме да внесем, така или иначе вече е внесено, но най-вероятно няма да получим отговор. Хората, които са в сградата на Министерски съвет, нямат смелост да излязат. Вместо това викат полиция и се ограждат с полицаи. Ние можем да им кажем следното нещо: дали днес, дали утре, дали вдругиден това престъпно правителство си отива. И хората, които са в него, ще носят наказателна отговорност и ще бъдат принудени да отговарят за делата си и за престъпленията си“, заяви Костадин Костадинов.

 

 

Лидерът на „Възраждане“ добави, че ще подкрепи и протеста на хотелиерите, ресторантьорите, търговците и представителите на малкия и средния бизнес относно Наредба Н-18 на 29 януари пред Народното събрание.

 

Оф нюз, Булфото

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024