ОБЩЕСТВО

Поредната глупост в образованието! Учителка за пъкления замисъл на… МОН-ьо

Поредната глупост в образованието! Учителка за пъкления замисъл на… МОН-ьо

 

porednata-glupost-obrazovanieto-118

 

 

От българско образование разбират всички – от лелката, миеща коридорите в училище, до таткото на двойкаджията, когото „ощетяват“ редовно. Защо ли тогава резултатите са толкова лоши, а МОН, мине се не мине, измисли някоя нова гениална идея, от която… става още по-лошо.

 

 

 

Такъв ли е случаят с поредното решение на министерството, касаещо нов формат за изпитване на децата в 4-ти клас? Според него тазгодишната диктовка в края на годината ще бъде на аудиофайл.

 

 

 

Ето какво написа във Facebook учителката Мария Николова от Горна Оряховица: 

 

 

„Как Министерството на образованието обмисля да наложи психически тормоз върху четвъртокласниците

Тези дни в учителските групи тук ври и кипи. Колегите, учители на децата в 4 клас, оживено и гневно коментират поредното и извънредно глупаво и бездушно чиновническо решение, свързано с новия формат на НВО тази година.

Какъв е пъкленият замисъл от МОН?

 

 

 

Указанията, свързани с новия формат, втрещяват учители с дългогодишен опит, минали през какво ли не. Тазгодишната диктовка да бъде на аудио файл. Някой си там чете диктовката с темп, с който децата не са свикнали. Нормално е да не успеят да запишат всичко и, както днес се изказа един мой колега, някои от тях да започнат да плачат, а други ядосано да си хвърлят химикалките.
Диктовката на аудио файл предполага, че във всяка стая е необходима съответната качествена техника, за да се чува ясно и достатъчно силно. Отсега знам, че навсякъде няма такава. Другата новост е, че и в стаите, където ще се провежда тазгодишното НВО ще има камери.

 

 

 

Масово колегите в 4 клас пробват такъв вид диктовка и споделят, че децата се затрудняват. Не прочетох един коментар, свързан с нормалност и спокойно записване.

 

 

 

Учителите са тревожни и отсега са под напрежение за най-голямата глупост в образованието до 4 клас. От няколко години сме на мнение този безсмислен изпит да отпадне, а те смениха един негоден формат с друг негоден. Освен това децата трябвало да се научат да пренасят отговорите си от един лист на друг, както е при учениците от 12 клас на ДЗИ.

 

 

И да почна да питам.

С вас ли, ЧИНОВНИЦИ, да се занимават колегите и децата в 4 клас? С вашите изключително неадекватни решения и изисквания ли да се съобразяват цяла учебна година или да работят с децата и за децата?

Абе, няма ли поне една учебна година от това министерство да се пръкне нещо човешко?

 

 

 

Вие не разбирате ли, че прилагате психически тормоз на доста малки и големи, намиращи се под покривите на българските училища?

 

 

 

И мога ли да знам какво точно ще постигнете и ще отчетете с новия формат? Несправянето и неуспехът на децата или докъде може да стигне вашата идиотия?

 

 

 

Добре че съм учител на 1 клас, защото ако моите деца трябваше тази година да участват в НВО, имаше да вземате да позволя диктовка на аудио файл.

 

 

Вие и вашата неадекватност сте ми ясни от много години, поради което не сте ми важни, колкото и да се смятате за такива. Но спокойствието на децата и техният комфорт са ми важни. Затова всяка учебна година влизам в челен сблъсък с всякакви персони, свързани с МОН.

 

 

 

МОН-ьо, пожелавам ти всички психолози и психиатри в България да обследват един по един онези, взели това решение, явно не на трезва глава!

Родители, и вие сте на ход!“

 

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024