Криминално

Потресаващо! Стана ясно защо Аксел е убил и изнасилил Андрея и какво е правил след това

Потресаващо! Стана ясно защо Аксел е убил и изнасилил Андрея и какво е правил след това

 

big_Im

 

Убиецът на красивата Андрея от село Галиче я нападнал в къщата й, за да я ограби. Това е основната версия на криминалистите за зверството в белослатинското село.

Ден преди кръвопролитието 18-годишното красиво момиче получило 300 лева от баща си, който работи в Англия. При огледите портмонето й с парите не било открито, уточнява в. Труд.


Къщата на Андрея, в която тя се прибрала във фаталната вечер и била нападната и убита, и днес остана под полицейска охрана. Снимка: Булфото

 

 

Трупът на Андрея бе намерен в събота сутринта в двора на дома й.

 

 

На тялото се натъкнал неин първи братовчед.

В нощта на петък срещу събота Андрея му позвънила, но той не успял да й вдигне. На сутринта той върнал обаждането, но като не получил отговор отишъл до дома є и се натъкнал на ужасяваща гледка – момичето било с прерязано гърло и изнасилено.

 

 

Само часове по-късно криминалисти арестуваха двама братовчеди и техен приятел за убийството. След дълги разпити, задържан остана само 17-годишният Аксел Олегов.

Първоначално той категорично отричал да има нещо общо с кръвопролитието. После обаче разказал, че влязъл в дома на жертвата си през отворен прозорец.

 

 
Най-вероятно Андрея го чула и позвънила на братовчед си, но за нещастие без успех. След това Аксел й се нахвърлил, заклал я и я изнасилил. По време на самопризнанията, задържаният показал къде е скрил ножа.

Малко преди ареста му той бил забелязан и да си купува дрехи, маратонки и техника.

 

 

Къщата на дядото и бабата на задържания е срещу дома на момичето. Най-вероятно така Аксел е разбрал, че Андрея е сама. Баща й и брат й работели в Англия, а майка й ги била напуснала. Докато роднините й отсъствали, Андрея живеела при чичо си, но във фаталната вечер се прибрала в дома си. Светнати лампи и мълвата, че момичето е получило пари, са подтикнали Аксел да извърши престъплението, смятат местни хора.

Арестуваният Аксел имал завършен само първи клас. Местните хора го описват като агресивен, преди време с негов приятел пребили с камъни жител на Галиче.

 

 

“Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андрея. Аз го гледам, защото родителите му са в чужбина. Смятам, че е нереално това, дето го говорят”, заяви дядото на Аксел – Олег Красимиров.

 

 

 

Потресаващо
Разказвал спокойно за зверството


17-годишният Аксел Олегов

Разследващите били шокирани от спокойствието, с което арестуваният Аксел разказвал за извършеното престъпление. Според експерти става въпрос за личност с психиката на закоравял убиец.

 

 
По неофициална информация той дори се подсмихвал, докато давал подробности за екзекуцията. Задържаният е преместен в ареста във Враца, като се очаква прокуратура да поиска от съда да бъде оставен за постоянно зад решетките.

 

 

 

Гняв
Искат да изгонят семейството на килъра
Село Галиче е в шок от жестокото убийство на Андрея. Местните жители споделиха, че докато кмет е бил скандалният Ценко Чоков, такива престъпления не е имало.

 

 

“Мислим да направим подписка и да изгоним цялото семейство на задържания от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище”, каза Касъм Касъмов от Галиче.

 

 

Сегашният кмет на селото Страхил Стоянов пък обеща да бъдат сложени камери във всички възлови места, за да има 24-часово наблюдение.

 

Съучениците на убитото момиче настояват за строго наказание за извършителя. Те описват жертвата като кротка, тиха и усмихната. Преди време Андрея споделила, че се страхува, но не казала точно от какво. В социалните мрежи пък потребители искат линч за задържания Аксел.

 

Петел, Труд

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024