ОБЩЕСТВО

Превозвачите искат оставката на Аврамова, протестират на 13 януари

Превозвачите искат оставката на Аврамова, протестират на 13 януари

Превозвачите искат оставката на Аврамова, протестират на 13 януари

Снимка: БГНЕС

На 13 януари превозвачите излизат на национален протест срещу несправедливите обхват и цени на тол системата и срещу нерегламентирания превози на пътници, предаде репортер на БГНЕС. „Протестът на 13-ти ще бъде с преустановяване на превозите, както и преустановяване и на товарните доставки. Протестът ще бъде безсрочен до решаване на проблемите или до поемане на конкретни ангажименти”, каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи /КАП/. Тя посочи, че основните проблеми, които извеждат на дневен ред, са тол системата и нерегламентираният превоз на пътници.

„Ние ще преустановим превозите в повече от 60 града, продължават да идват заявки за още градове, така че може би до края на седмицата ще станат около 100, уведомили сме Сдружението на общините, те са наясно със ситуацията, помолили сме за съдействие, за да можем да уведомим съответните населени места и хората да знаят, че на 13-ти просто няма да има автобусни превози”, заяви Милтенова. Тя посочи, че над 3000 са превозните средства, които ще се включат в протеста на автобусните превозвачи, над 2000 са товарните превозни средства, съответно толкова са и таксиметровите превозвачи, които ще подкрепят протеста.

Зад протеста, по думите й, стоят над 10 организации. В него, обясни тя, ще се включат колегите им от товарния сектор, таксиметровия бранш, автобусния сектор, ще ги подкрепят превозвачите на горива, и организацията на българските шофьори.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи /СМП/ каза, че техните членове ще преустановят зареждането на търговските вериги. „Ще призовем всички български превозвачи да спрат да извършват транспортна дейност на 13 януари, в тази връзка очакваме проблеми и със зареждането на магазини. Освен това в 10 града ще има протестиращи автомобили. Очакваме голяма част от тези, които не са в сдружения, в асоциации, също да ни подкрепят”, посочи той. Арабаджиев посочи, че освен искане за редукция на обхвата и цените на тол-таксите, те искат и оставката на министър Аврамова като принципал на МРРБ.

Източник: БГНЕС

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024