ОБЩЕСТВО

Президент, премиер и звезди от шоубизнеса се сбогуваха със Силва Зурлева

Президент, премиер и звезди от шоубизнеса се сбогуваха със Силва Зурлева

 

5ff43aaccaed0d890e51217156d421b5

 

Внезапната и нелепа смърт на Силва Зурлева дойде като гръм от ясно небе за нейните близки приятели. Като дългогодишен изпълнителен директор на Нова телевизия тя пази стотици приятелства с колеги от медията и други лица от родния политически и бизнес елит. Сред първите изказали съболезнования на семейството, беше президентът Румен Радев.

 

 

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, посочва държавният глава.

 

 

По думите му близо двадесет години от професионалния си път Силва Зурлева е посветила на управлението и утвърждаването на Нова телевизия като една от най-големите и авторитетни български медии и е дала път на много млади журналисти да утвърдят имената си в професията. Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като “Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца, отбелязва още президентът Румен Радев.

 

 

Българският министър-председател Бойко Борисов също изказа своите съболезнования на семейството на починалата Силва Зурлева.

„Бог да прости Силва Зурлева! Съболезнования на семейството и на близките ѝ“, написа той във Фейсбук.

 

 

Евгени Минчев пусна видео, в което честити настъпването на новата година, но не пропусна да каже няколко ласкави думи за починалата Зурлева. „Искам да използвам това включване, за да съобщя за смъртта на Силва Зурлева – изключителна приятелка, но вие може би си я спомняте като изпълнителен директор на Нова телевизия. В годините е заемала редица високи постове. За голямо съжаление тя вече не е сред нас. Искам да изкажа най-искрени съболезнования на всички, които я познаваха и няма да могат без нея, сред които съм и аз. Заявявам го искрено“, сподели той.

 

 

Журналистът Антон Стефанов също се оказа от приятелския кръг на Силва Зурлева и изрази своите най-искрени съболезнования. „Защо, защо, защо сълзи още в първия ден на новата 2020? Мир на душата ти, Силва Зурлева! Ти беше страхотен човек! Рядко се срещат хора като теб! Много рядко! Мъчно ми е..“, пише той.

 

 

Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години, гласи съболезнователният адрес от Съюза на издателите в България към близките и приятелите на Зурлева.

 

 

Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024