Криминално

Прокуратурата обяви всички подробности около жестокото убийство на Андрея – ето как се е случило

Прокуратурата обяви всички подробности около жестокото убийство на Андрея – ето как се е случило

big_1154

 

 

Окръжна прокуратура – Враца е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.О. (на 17 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3, вр.чл.115, вр.чл.63, ал.2, т.1 от НК. Около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „Извън регулация“ в с. Галиче, обвиняемият умишлено умъртвил осемнадесетгодишната А.Р. Това съобщи „Блиц“, цитирайки съобщение от прокуратурата.

 

 

Установено е, че пострадалата А.Р. живеела сама в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала вкъщи или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 г. момичето разговаряло с баща си, след което останало в дома си. Във въпросната вечер обвиняемият А.О. бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее.

 

 

Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на Р., забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. О. минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Р. сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето.

 

 

 

Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал. Когато А.О. влязъл в стаята на А.Р., тя спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се.

 

 

 

Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето. Обвиняемият видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на пострадалата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож. А.О. напуснал местопрестъплението по същия път, по който бил дошъл, като по пътя към дома си изхвърлил ножа.

 

 

 

След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта обвиняемият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал авторството на деянието.

 

 

 

Предявеното на А.О. обвинение е подкрепено от събраните към момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие, за обиск, претърсване и изземване, проведен следствен експеримент, изготвена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на труп, както и от обясненията на самия обвиняем.

 

 

 

О. е осъждан два пъти. През м.септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда. Предстои произнасянето на съда по внесеното от Окръжна прокуратура – Враца искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо А.О. Воденото от ОП – Враца наказателно производство срещу извършителя на умишленото убийство в с. Галиче е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

 

 

Блиц

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024