Политика

Прокуратура и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

Прокуратура и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

 

big_1c8d

 

 

Специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков на ул. „Московска“ в София. Проверяват се и други адреси в това число и бивша резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, ползвана от Божков, предаде БНТ.

 

 

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас.

 

 

Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда, припомня новини.бг.

 

 

 

През 2014 г. „Националната лотария“ не плати нито един лев данък, в резултат на „забравен текст“ в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, „Националната лотария“ не плаща дължимия по закон данък – 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

 

 
Днес в Народното събрание предстои гласуване на промените в закона на хазарта, които са насочени към установяване на монопол от страна на държавата по отношение на лотарийните игри.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024