Политика

Ревизоро: Всеки депутат става министър – независимо дали работи добре или не

Ревизоро: Всеки депутат става министър – независимо дали работи добре или не

ревизороbig_113b6

 

 

Всякак са ме наричали, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента новият екоминистър Емил Димитров, предаде NOVINI.BG.

 

Поясняваме, че след вчерашната новина, че Димитров е номиниран за креслото на Нено Димов в МОСВ, в социалните мрежи той бе прекръстен на Язовиро. Новият му прякор идва от Ревизоро, който се появи, след като Димитров бе начело на Агенция „Митници“.

 

 

„Всеки депутат става министър – независимо дали работи добре или не“, каза той и поясни на репортерите – нещата при вас са едни, но реалността е друга.

 

 

Относно Перник, Емил Димитров заяви, че ще се запознае с проблема, от вчера ли тече стената на язовир „Студена“. „Не искам никакви обвинения или упреци. До преди един час бях председател на комисия, която се занимава с граници, митници, алкохол, цигари и не съм ходил по язовири““, каза той.

 

 

 

Във връзка с това сега какви интереси ще защитава след като името му се свързва с големия бизнес, Димитров заяви, че вчера е финализиран Законът за горивата, какъвто никога до момента не е имало и за първи път от 20 години 90% от обектите, които предлагат горива ще бъдат официализирани, а за законопроекта „Домусчиев“ новият екомистър каза, че документите са били донесени в кабинета на Красимир Каракачанов от Волен Сидеров и Николай Александров и от още един човек и е било заявено, че този законопроект е съгласуван с Цветанов, Нинова и той като единствен представител в София от ОП се е подписал под него, а после Сидеров само с неговия подпис го е занесъл в НС.

 

 

 

Във връзка с това дали Ивелина Василева ще бъде негов зам. – министър, Димитров заяви, че е откровен и много би се радвал тя да му помогне. Ако се суъгкласи да дойде в МОСВ, ще ѝ бъда благодарна.

 

 

Иначе Емил Димитров обяви, че никой не му е поставял условия – уволни този, назначи този.

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024