Катастрофи

Родителите на починалото неродено бебе от страшната катастрофа в Хасково не помнят нищо

Родителите на починалото неродено бебе от страшната катастрофа в Хасково не помнят нищо

big_922

 

 

Бременната в деветия месец жена, изгуби бебето си при катастрофа в Хасково в новогодишната нощ. Произшествието, при което са се ударили три коли, е станало на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“в Хасково. Освен коремна травма, 22-годишната жена е получила и белодробна, затова след секциото се е наложила още една спешна операция. Настанена е в ОАИЛ и към момента състоянието й е стабилно, припомня Блиц.

Предстои консултация със специалисти от Пловдив, уточниха още от ръководството на хасковската болница, цитирани от haskovo.live. Освен бременната жена, са пострадали още трима души, двама от които са в болница в тежко състояние. Всички те са пътували в една от колите.

 

 

 

Момче и момиче на 24 години са настанени в Неврохирургия с травми на главата и комоцио. Няма опасност за живота им, съобщиха от отделението. През спешната помощ е преминал и бащата на починалото бебе на бременната жена, който в новогодишната нощ е шофирал колата. Състоянието му не е изисквало постъпване в болница и е освободен за домашно лечение.

 

 

Двойката е чакала първото си дете, съобщи бащата, цитиран от haskovo.live, който днес, заедно с родителите си бе пред ОАИЛ. Той не помни нищо от катастрофата. Мъжът разказа, че спрели на бензионстанцията на ул. ” Дунав”, за да заредят и от тогава всичко му било като бяло петно.

 

 

 

Момичето също не помнело нищо, казаха лекарите. По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура, което обаче, след смъртта на бебето вероятно ще бъде поето от Окръжна прокуратура.

 

 

 

По информация на магистратите, колата, в която е пътувала бременната и другите двама пострадали мъж и жена, заедно с още един автомобил е навлязла в кръстовището от ул.”Дунав” на зелен светофар. По същото време по бул. „Раковски” към центъра е пътувал друг автомобил, който на червено и с висока скорост навлиза в кръстовището.

 

 

 

 

Така се стига до верижната катастрофа. 40-годишният шофьор, преминал на червен светофар е имал 1,7 промила алкохол в кръвта, показала проба с дрегер. Виновният водач е задържан е за 24 часа в полицията, като преди това е бил прегледан в болница, тъй като се оплаквал от болки в ръката.

 

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023