ИНЦИДЕНТИ

Ужас в ранни зори: Силен взрив разтърси варненски квартал

Ужас в ранни зори: Силен взрив разтърси варненски квартал

0ad4935236adebce78833de47c03deeb

 

Силен взрив разтърси варненския квартал „Владислав Варненчик“ в 4,20 ч. тази сутрин. Експлозията е станала в бл. 302 в крайния квартал на морската столица, пише ФАКТИ.

Евакуирани са общо 11 човека от околните апартаменти. В помощ на евакуацията е използвана и пожарникарска вишка, стигнала до петия етаж на блока. Майка с три деца, живеещи в апартамента, са откарани в болница с обгазяване.

Причината за експлозията още се изяснява. В апартамента е открита здрава газова бутилка, с което една от версиите отпада. Здрав е и бойлерът в апартамента. На мястото на инцидента пристигна кметът на Варна Иван Портних, който разказа, че жената е живеела с 60-годишен мъж.

Той е отсъствал по време на експлозията. Основната версия към момента е, че въпросният мъж може да е съхранявал взривни вещества, тъй като балконът буквално е отнесен от фасадата на блока. Не е ясна и съдбата на жена от съседен апартамент, за която се уточнява дали е била в него по време на гърмежа.

 

Ето какво разказа пред репортерката на Нова тв Искра Урумова очевидецът Християн Иванов: „Чух ужасен взрив, видях огромен пожар, набрах 112 и дойдох да видя с какво мога да помогна. Дойдоха после пожарни и линейки. Чули са го взрива на 2-3 километра, и в Кайсиева градина дори. Има отломки по целия паркинг, скъкла, дограми, изкъртена тераса. Наложило се е да бъдат извеждани хора с вишка отзад, едно дете, мъж, жена му, и други“.

Кметът Иван Портних също бе на мястото. Ето какво коментира той: „Постъпи сигнал за силен взрив, материалните щети са сериозни. Благодаря на колегите от пожарната, които реагираха своевременно, 11 човека бяха изведени. Освен взрива, това предизвика и пожар в съседните апартаменти. Седем възрастни и четири деца са били евакуирани. Лекарите казват, че едната жена е с по-висока степен на обгазяване, но няма опасност. Има една жена, за която още се изяснява ситуацията била ли е, не е ли била в сградата. Видно е, че силата на взрива е сериозна. Компетентните органи сега ще се произнесат. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като самата бутилка колегите от пожарната я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива“, каза той.

Засега не е известно какво се е е случило с мъжа, живеещ в този апартамент. Той е около 60-годишен, съседите са казали пред „Нова“, че е обитавал апартамента на семейни начала с жена, с която наскоро се е разделил. Описват го като странен, не много общителен.

 

Факти, Нова тв

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024