ОБЩЕСТВО

Шефове на синята агитка не вдигат на Бойко, стягат протест пред парламента, МВР ги привиква

Шефове на синята агитка не вдигат на Бойко, стягат протест пред парламента, МВР ги привиква

phpdwl5c8_800x_

 

Слуховете, че феновете на Левски готвят протести заради случващото се с благодетеля им Васил Божков, притесниха правителството. От няколко дни лидерите и тарторите на Сектор „Б“ са викани поетапно в различни полицейски управления, за да споделят позицията на Южната трибуна и да кажат ще има гражданско неподчинение, каквото се готвеше за днес, пише Lupa.bg.

 

 

Голяма част от привържениците на сините, ходили до районните управления, са с различни провинения и присъди от преди време. Те обещали, че няма да има протести и няма да има защита за Васил Божков, който е погнат от държавата и е издирван.

 

 

 

Болшинството от редовите и обикновени фенове на сините искат да излязат на улицата и пред парламента да бранят своя любим клуб, но липсва организация.

 

 

 

Агитката на Левски излиза в 12:00 часа пред Парламента с цел да свали правителството и разпусне парламента. Според техни изявления в София на жълтите павета ще ври и кипи след 12:00 часа, защото се очакват над 50 000 човека да подкрепят исканията на феновете на футболен клуб “Левски”.

 

 

 

В случая обаче няма кой да ги поведе и да ги организира. По всяка вероятност до дни Левски ще има нов собственик, който да замени Васил Божков и да налива пари в клуба от „Герена“. Това е успокоило и лидерите, които имат надеждата, че пак ще могат да получават пари за „своята работа“ – блага, от които бяха лишени след идването на Божков, но не смееха да надигнат глас срещу един от най-влиятелните българи у нас.

 

 

С това проблемите не свършиха. За капак, в края на деня стана ясно, че строителната компания „Главболгарстрой“ е завела дело срещу „Левски“ в Софийски градски съд. Фирмата си търси около 3 млн. лв. от клуба, като вероятно ще иска и обявяване в несъстоятелност.

 

 

Със сигурност в протестите, ако има такива, няма да участва хулиганската групировка „София Запад“. Над 20 от членовете на групировката са с наказания по Закона за спортното хулиганство и при ново провинение рискуват да се озоват в затвора.

 

Според източници от МВР, Бойко Борисов от снощи не може да се свърже с нито един от така наречените шефове на агитката на “Левски”, никой не му вдигал, а и повечето тартори били с изключени телефони.

 

 

От снощи МВР буквално издирва по адреси шефовете на синята агитка, но досега е успяла да открие само един от тях, който обаче отричал да има нещо общо с протеста който ще започне след малко пред Парламента. Според СДВР за охрана на протеста се очакват подкрепления на Жандармерията от цялата страна.

 

 

Феновете пък продължават да пишат, че докато Борисов не си замине от властта, няма да се спрат, защото реално той седи зад атаката по спонсора им Васил Божков, който от няколко дена се укрива в чужбина.

 

 

 

 

 

 

Лупа Бг, Информиран, Оф нюз

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024